Aktywne Wpisy

marcelus +201
Mało informacji dało mi taką radość jak to. Chylę czoła przed ogromem pracy włożonej przez podmorskich policjantów. Najlepsze jest to, że teraz żaden taki zwyrol nie będzie spał spokojnie, tylko będzie się c--j budził w nocy z myślą czy już go mają, czy już trafili na jego trop. I dobrze. I tak ma być.
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
źródło: 1000037635
Pobierz
PopeLeon +10

źródło: Mem_THD_kwiecien_2023a_upgrade grafiki
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@biskup2k: ty pewnie z tych co siedzą w domu bo boją się skutków ubocznych wszystkiego. Tymczasem ja od wielu wielu lat chodzę bez okularów tak jak i moja siostra. A mieliśmy korekcję wzroku kiedy była to jeszcze nowość dla wszystkich.
@r5678: Dokładnie, nadal jest to oranie po rogówce żeby wypalić mniej więcej soczewkę. Nadal nieprecyzyjne, nadal często skutkuje fatalnymi flarami w nocy, nadal grozi utratą wzroku. Jeszcze bym rozumiał, gdyby robiono to podobnie jak operację zaćmy - usuwamy soczewkę i zastępujemy ją idealnie dobraną nowiutką soczewką. Tak, byłaby to operacja bardziej inwazyjna, za to ze
@biskup2k: Bez kitu. Ostatnio jak gadałem z koleżanką po operacji to lista zakazów i nakazów (niektóre do końca życia) była zniechęcająca. Np. dostań po mordzie jako facet i pyk, po oczach.
Okulary to w sumie fajny dodatek + jednak jakaś ochrona oczu to jest (piasek i źdźbło trawy ci do oka nie wleci; często teraz są filtry do monitora itp).
@biskup2k to są zaszłości ze starych metod. miałem metoda relex smile półtora roku temu inna obraz żyleta, zero skutków ubocznych
generalnie najlepsza wydana kasa w moim życiu, okularów nie cierpie, bez nich byłem kaleką, a soczewki tolerowalem tylko jednodniowe co było turbo drogie
@Urajah: jak masz metodą ebk to ci sie ma rozkleić? Mówisz o metodzie lasik gdzie robią klapke
@perfumowyswir: to niestety nie jest korekta soczewki (wtedy by to była metoda doskonała), tylko wypalają Ci soczewkę na rogówce, tym samym redukując jej grubość i zmniejszając jej wytrzymałość.
Aż cały tapczan w klasztorze magów ognia z 2 chodzi.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz