Aktywne Wpisy

GreckiSamuraj +78
Typowa Polska rodziną w 2k25, p0lka + dwie pamiątki po Mokebe i cuck ktory wychowa jak swoje
#p0lka #blackpill #zwiazki #zydkrecikorba
#p0lka #blackpill #zwiazki #zydkrecikorba
źródło: 1000054777
Pobierz
koniolizator +104
Jadę do mechanika od automatycznych skrzyń biegów. Trzymajcie kciuki żebym nie musiał zakredytować się na 3 pokolenia do przodu.

źródło: Mem_THD_kwiecien_2023a_upgrade grafiki
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@biskup2k: ty pewnie z tych co siedzą w domu bo boją się skutków ubocznych wszystkiego. Tymczasem ja od wielu wielu lat chodzę bez okularów tak jak i moja siostra. A mieliśmy korekcję wzroku kiedy była to jeszcze nowość dla wszystkich.
@r5678: Dokładnie, nadal jest to oranie po rogówce żeby wypalić mniej więcej soczewkę. Nadal nieprecyzyjne, nadal często skutkuje fatalnymi flarami w nocy, nadal grozi utratą wzroku. Jeszcze bym rozumiał, gdyby robiono to podobnie jak operację zaćmy - usuwamy soczewkę i zastępujemy ją idealnie dobraną nowiutką soczewką. Tak, byłaby to operacja bardziej inwazyjna, za to ze
@biskup2k: Bez kitu. Ostatnio jak gadałem z koleżanką po operacji to lista zakazów i nakazów (niektóre do końca życia) była zniechęcająca. Np. dostań po mordzie jako facet i pyk, po oczach.
Okulary to w sumie fajny dodatek + jednak jakaś ochrona oczu to jest (piasek i źdźbło trawy ci do oka nie wleci; często teraz są filtry do monitora itp).
@biskup2k to są zaszłości ze starych metod. miałem metoda relex smile półtora roku temu inna obraz żyleta, zero skutków ubocznych
generalnie najlepsza wydana kasa w moim życiu, okularów nie cierpie, bez nich byłem kaleką, a soczewki tolerowalem tylko jednodniowe co było turbo drogie
@Urajah: jak masz metodą ebk to ci sie ma rozkleić? Mówisz o metodzie lasik gdzie robią klapke
@perfumowyswir: to niestety nie jest korekta soczewki (wtedy by to była metoda doskonała), tylko wypalają Ci soczewkę na rogówce, tym samym redukując jej grubość i zmniejszając jej wytrzymałość.
Aż cały tapczan w klasztorze magów ognia z 2 chodzi.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz