Aktywne Wpisy
grim_fandango +107
Qurvinox +180
A teraz w radiu usłyszą Państwo cegiełke na rzecz ofiar powodzi – Moja i twoja nadzieja, w wykonaniu Sanah, Dawid Podsiadło, Daria Zawiałow, Vito Bambino, Roxi Węgiel, Viki Gabor....
#wroclaw
#wroclaw
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do wzrostu cen o dziesiątki procent.
A dla singla ratka 4700 <3
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt2procent
@WielkiPowrut88: Równość wobec prawa mówi ci to coś? Powinien być konstytucyjny zakaz rozdawania publicznych pieniędzy. Jeżeli rząd ma ich za dużo i chce pomóc ludziom to wystarczy obniżyć podatki np. VAT.
A ZUS powinien być zlikwidowany, bo to piramida
@Chris_Karczynski: Przecież jesteś równy. Naprawdę nie rozumiesz dlaczego państwo ma interes we wspieraniu rodzin a nie starych kawalerów?
@pan_bogus: nastepny w bańce IT, na szczęscie lekko już pękającej.
Zarabiając 10k jesteś w top ~13% Polaków. 8k- Top 25% albo wyżej, ale nadal nie stać takiej osoby na PODSTAWOWE dobro, czyli mieszkanie. Ja piszę wpis z perspektywy ogółu Polaków i to nas rożni.
Też mógłbym wyłożyć jaja i powiedzieć że ja jestem w top10% i dzięki, że jeszce dodatkowo doplacasz mi do
@Beszczebelny: Ale jak oni się w piątkę pomieszczą na tych 26m^2? :)
@WielkiPowrut88: zapomniałeś wspomnieć, że to on to wszystko finansuje, bo skoro nie ma baby i dzieci to tylko wkłada do systemu a nie wyjmuje praktycznie nic
No faktycznie, lepiej założyć że jakoś to będzie, i pchać się w posiadanie dziecka, nie posiadając nic. Dojrzałe, odpowiedzialne podejście, w sam raz na fundament dla decyzji o stworzeniu nowego życia, które będzie całkowicie zależne od Ciebie. Miałeś to szczęście że dziecko urodziło się zdrowe - co byś zrobił gdyby na start były potrzebne grube hajsy, bo dziecko urodziło się z jakąś wadą, musiałbyś co chwilę jeździć do szpitala, czy na jakieś rehabilitacje?
@Wraczek: to bądź singlem i żyj wygodniej, ale nie oczekuj, że społeczeństwo opierające się na dzieciach będzie się przejmowało Twoim losem i dopłacało do mieszkań. Jak nie pasuje Ci życie w społeczeństwie to możesz iść gdzieś żyć poza
@pan_bogus: czyli osoba 10k ma prawo być nazywana zaradną, a osoba 8k niezaradną xD te marne 2000zł wyznaczyleś jako próg zaradności bądź nie dla człowieka. Przypomnę jeszcze, że nie mówimy o tym czy Zaradna Osoba kupi sobie Buggati Veyron, tylko czy kupi sobie podstawowe dobro do życia czyli mieszkanie. Podstawowe dobro dla bezpieczeństwa i komfortu życia. Coś na
@WielkiPowrut88: Nie, nie rozumiem. Państwo myśli, że jak rodzina z 3 dzieci dostanie tani kredyt to sobie zrobią kolejne dzieci?
Sam zadbałbym o swoją emeryturę dużo lepiej, niż kapitan państwo.
@ziomus13: no patrz, u mnie nie idzie, bo dzieciaki są w publicznym i miesięcznie na pobyt powyżej 5 godzin oraz jedzenie wychodzi średnio około 200 zł za dziecko.
Ale mniejsza z tym. Rozglądam się za domem od developera i jako 4-osobowa rodzina nie skorzystam z programu, bo mam mieszkanie i mi się nie należy pomoc. Czyli nigdy nie skorzystałem z
@WielkiPowrut88: Bo jak masz trójkę dzieci bez wymyślenia najpierw gdzie te dzieci mają mieszkać to jesteś nieodpowiedzialną patolą. To, że kapitan państwo teraz przyjdzie z pomocą, ukradnie wszystkim innym by dać zarobić deweloperom i przy okazji takiej patoli pokoje dla dzieci, nie znaczy, że nei możemy takim ludzkim gównem gardzić.