Aktywne Wpisy

stanley88 +5
Nie mogę zrozumieć jakie procesy dzieją się w głowie rodzica, który kupuje coś takiego lub podobnego dziecku zamiast normalnego rowerka.
Przecież to świadome robienie dziecku krzywdy i zniechęcanie do sportu.
Kijek z tyłu, boczne kółka i może jeszcze skrzydła tam dorobić. Nie mówię już o stalowej ciężkiej ramie.
W komentarzu jeden z prawilnych rowerków.
#rower #dzieci
Przecież to świadome robienie dziecku krzywdy i zniechęcanie do sportu.
Kijek z tyłu, boczne kółka i może jeszcze skrzydła tam dorobić. Nie mówię już o stalowej ciężkiej ramie.
W komentarzu jeden z prawilnych rowerków.
#rower #dzieci

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
jest_agrest-nie_ma +142

źródło: obraz_2025-04-09_113001300
Pobierz
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do wzrostu cen o dziesiątki procent.
A dla singla ratka 4700 <3
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt2procent
źródło: Screenshot 2024-04-12 at 08-03-44 Kalkulator Mieszkanie na Start_ Kredyt 0% – Hipoteka bez tajemnic
Pobierz@Hutnik3: no tak, zapomniałem o tym gównie jeszcze xDD przecież to jest komedia, rozdają mieszkania. Niektórym.
@Hutnik3: Ale wiesz, że 2x800 plus to idzie na przedszkole akurat?
Do singli - chyba są jakieś limity żeby pozwolić na roochanie was w doope? Nie wiem, załóżcie jakąś partię czy coś, bo aż mi was szczerze szkoda jak każde kolejne rządy was gnoją.
@Beszczebelny: miasta są dla lekarzy, nie robotników czy programistów. takich to na wieś zapraszamy.
@WielkiPowrut88: porządna rodzina z trójką dzieci to radzi sobie bez takiego kredytu, zazwyczaj to są bardzo majętni ludzi. A nieradzący sobie plebs z trójką dzieci to patola.
30-letni singiel zarabiający wiecej niż 75% spoleczeństwa, załóżmy te 8000, nie jest w stanie kupić sobie 35 metrów w mieście wojewódzkim.
@masz_fajne_donice: nie ma, dostaje go od BGK.
@Beszczebelny: W tym programie nie ma gwarancji bgk
Najpierw robisz 3 dzieci a potem składasz wniosek o mieszkanie.
Poza tym jaką dasz gwarancję, że założysz tą rodzinę gdy podatnicy opłacą Ci mieszkanie?
Istniejące rodziny są w większej potrzebie niż te wyimaginowane przez przegrywów.
@Beszczebelny dla singla był bk2%