Wpis z mikrobloga

Nie posiadam auta przez miesiąc, także czasami jeżdżę autobusem. Nawet jakby komunikacja miejska była za darmo, to i tak bym się na nią nie przesiadł.
Gorąco jak w piekle, stare baby się przepychają, szturchają, ludzie śmierdzą, kaszlą, chyrlają, depczą.
Piątek, widać że chłop ztyrany jak pies, chleje Tatrę, później wyjął kiełbasę, a na koniec kanapkę z pasztetem.
Może pieniądze nie dają szczęścia, ale dają komfort.
#oswiadczenie #komunikacjamiejska #transport #samochody
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ritowel11 sama prawda, wyjmij głowę z 4 liter.
Też musiałem się męczyć z szwajcarską komunikacja przez 2 miesiące i nigdy więcej nie chce tego powtarzać.
Żeby to chociaż taniej wychodziło, to nie. Jest dokładnie takim sam koszt + starcone kilka godzin na dłuższe dojazdy + stare baby na każdym kroku.
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś musi na co dzień jeździć bydłowozami z przymusu, nie z wyboru i nie jest dzieckiem, albo studentem, to już se lepiej w łeb p--------ć.

Pamiętam traumę z jeżdżenia w tym syfie i smrodzie.
  • Odpowiedz
  • 7
@Pr3z3z transport zbiorowy w Polsce nie kest zły sam w sobie. Jest tani w miarę punktualny i dobrze rozbudowany w większości miast. Problemem jest stan taboru i klientela która go używa. Już nie mówiąc o gapowiczach przez co stan taboru jest jaki jest bo kasy nie ma
  • Odpowiedz
@Sylwester_Zwalon: Jeździłem za darmo przez jakiś czas i było spoko, nie musiałem marnować pieniędzy na paliwo :) Może w moim mieście ludzie są bardziej kulturalni, bo nic mi nie przeszkadzało podczas jazdy, nawet jak był tłok ;)
  • Odpowiedz
@Sylwester_Zwalon: nie rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo pragną darmowej komunikacji miejskiej. Dla mnie darmowa komunikacja miejska to tłok, smród i wieczne spóźnienia. Komunikacja miejska powinna mieć na stałe w busie kanara który by za fraki w---------ł nie płacące towarzystwo.
  • Odpowiedz
@Sylwester_Zwalon Przeciez komunikacja miejska nie da sie jezdzic. Smrod tloczno, stoisz. Na dodatek o okreslonej godzinie to jezdzi. Ale jak to mowil Jeremy C, dobrze, ze tylu ludzi wybiera komunikacje, wiecej miejsca na drodze na samochodow!!
  • Odpowiedz
  • 19
@Ritowel11 jak ktoś jeździ całe życie zbiorkomem to dla niego to norma, jak ktoś jeździ ciągle autem, a potem jedzie komunikacją miejską to jest przepaść
  • Odpowiedz