Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ulyssos: skończycie już? XD

Naprawdę tak trudno zauważyć że firmy wymieniają sobie starych leni na młodych ambitnych? ()

Wciąż nie ma lepszej branży niż IT, jednak jak programista nie potrafi wykorzystać AI w swojej pracy to powinien rzeczywiście myśleć o układaniu glazury Niemcom.
  • Odpowiedz
@ly000: Problemem nie jest sam koniec eldorado, bo o tym każdy z IQ > 80 wie, tylko pierdzielenie troli z wykopu że to nie przez pęknięcie bańki na usługi i projekty IT tylko że to przez mityczne AI.
  • Odpowiedz
ale troll, jeszcze 2 posty niżej pisałeś że AI do niczego się nie nadaje a teraz klepacz kodu ma używać AI w pracy xDDD

@nad__czlowiek: AI ma swoje wady i zalety jak każde narzędzie, a każdym klepacz musi znać wady i zalety dostępnych narzędzi, żeby pracować efektywnie.

Kiedyś był ten pierwszy edytor z kolorowaniem składni, później weszło auto uzupełnianie, teraz jest generowanie większych ilości kodu, a teraz rozwijamy narzędzia do automatycznego debugowania
  • Odpowiedz
@markaron: jeżeli wyrzucanie z branży niekompetentnych ludzi nazywacie końcem eldorado to spoko

@MilionoweMultikonto: Odważna teza. Skąd masz info albo daj jakieś statystyki, że tylko niekompetentnych zwalniają? Inaczej to p---------e takie samo jak przemyślenia pijanego wujka na urodzinach.

Jak firma anuluje projekt to lecą wszyscy równo.
  • Odpowiedz
@markaron: jak projekt zamykają to należy zwrócić uwagę na to dlaczego padł, skoro pieniędzy nie brakuje a społeczeństwo wciąż potrzebuje rozwiązania milionów problemów

Piszcie i konkretach zamiast histeryzować

Pokaż mi chociaż jednego kompetentnego programistę który po opuszczeniu jednego projektu nie ma w zapasie kilku kolejnych do których może wskoczyć
  • Odpowiedz
Pokaż mi chociaż jednego kompetentnego programistę który po opuszczeniu jednego projektu nie ma w zapasie kilku kolejnych do których może wskoczyć

@MilionoweMultikonto: Oczywiście, że nie pokaże bo nie prowadzę takich statystyk :D Poza tym nigdzie nie napisałem, że ktoś kto jest ogarnięty będzie miał trudności znaleźć pracę lub nowy projekt. Tu już sobie sam dopowiedziałeś. Napisałem, że jak firmy tną koszty i anulują projekty to lecą wszyscy.

Co do głównego
  • Odpowiedz
@markaron: a może nie wiesz że na kompetencje składają się umiejętności miękkie, umiejętności twarde i posiadane kwalifikacje?

@MilionoweMultikonto: Dobrze, że ty wiesz. Właśnie takimi wycieczkami osobistymi pokazujesz, że szkoda czasu na merytoryczną dyskusję z tobą.
  • Odpowiedz
Dobrze, że ty wiesz. Właśnie takimi wycieczkami osobistymi pokazujesz, że szkoda czasu na merytoryczną dyskusję z tobą.

@markaron: sorry za ton, chciałem się tylko upewnić że wiesz, zresztą o czym tu dyskutować. Tysiące spamerskich wpisów i żadnych konkretów, a przyczyny są oczywiste ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz