Wysłuchałem sobie właśnie w radiu wyjącej posłanki, która płakała że znowu odłożono procedowanie tematu aborcji. Krzyczała, tylko o prawach kobiet. Tak, prawo dla kobiet. O to tu chodzi żeby julka jak wpadnie miała wybór. Albo sobie urodzi i będzie dziecko utrzymywać facet, albo państwo albo sobie aborcje zrobi. A mężczyzna? Mężczyzna ma płacić i siedzieć cicho. Osobiście uważam, że aborcja powinna być legalna tylko wtedy gdy mężczyzna i kobieta będą mieli w tym temacie tyle samo do powiedzenia. Facetów, którzy popierają obecne strajki kobiet uważam za cuckoldów i frajerów. #polityka
@Hellicon jestem facetem, mężem, ojcem. Popieram strajki kobiet dot. aborcji, gdyż ta sprawa dotyczy również mnie. Jeżeli moja kobieta zaszłaby w ciążę, a płód rozwijałby się nieprawidłowo, to chciałbym żebyśmy mieli prawo sami zadecydować o swoim życiu, przyszłości, rodzinie, i w razie czego mogli przeprowadzić legalna i bezpieczna aborcję. Chciałbym żeby ludziom pozwolono decydować o swoim życiu w sytuacji gdy muszą zmierzyć się z losowym nieszczęściem.
@Kawa_z_cynamonem Obrzydzające jest przytaczanie sytuacji tragicznych i legalnych do wprowadzania aborcji bo komuś się nie chce zabezpieczać. Wszystkie życiowo ważne sytuację "wyjatkowe" obsługuje kompromis. Pójście dalej to już zwykle zrzucanie odpowiedzialności kosztem zdrowego dziecka za brak zabezpieczeń.
@Hellicon z tym że aborcja tylko za zgodą dwojga rodziców to też nie do końca spoko moim zdaniem. W przypadkach: -g---t -zagrożenie zdrowia i/lub życia matki/płodu -zalecenie lekarza z innego powodu Powinno być wykonywane bez względu na decyzję ojca, i finansowane z NFZ A jeśli chodzi o aborcję bez powyższych warunków, to np do 3 miesiąca, za zgodą obojga rodziców, płatne, ewentualnie za zgodą tylko matki, ale równocześnie z możliwością "aborcji
jestem facetem, mężem, ojcem. Popieram strajki kobiet dot. aborcji, gdyż ta sprawa dotyczy również mnie. Jeżeli moja kobieta zaszłaby w ciążę, a płód rozwijałby się nieprawidłowo, to chciałbym żebyśmy mieli prawo sami zadecydować o swoim życiu, przyszłości, rodzinie, i w razie czego mogli przeprowadzić legalna i bezpieczna aborcję. Chciałbym żeby ludziom pozwolono decydować o swoim życiu w sytuacji gdy muszą zmierzyć się z losowym nieszczęściem.
Facetów, którzy popierają obecne strajki kobiet uważam za cuckoldów i frajerów
@Hellicon: Sobie uważaj ale para nawet jak jest zgodna to za bardzo nie ma wyjścia i o tym były protesty. Jakoś mnie to nie dziwi skoro wykopki rozumieją aborcje jako antykoncepcje julek xD
Obrzydzające jest przytaczanie sytuacji tragicznych i legalnych do wprowadzania aborcji bo komuś się nie chce zabezpieczać. Wszystkie życiowo ważne sytuację "wyjatkowe" obsługuje kompromis. Pójście dalej to już zwykle zrzucanie odpowiedzialności kosztem zdrowego dziecka za brak zabezpieczeń.
@Herubin: Obrzydzające jest sprowadzanie całej tej sprawy do "Julkom nie chce się zabezpieczać". A poza tym, kompromisu już dawno nie ma, jakbyś nie zauważył.
@Adicts Głupi jesteś czy ślepy? Wyraźnie rozróżniam sytuację objęte kompromisem od zabijania dziecka bo tak.
@Jakly No i co z tego, że nie ma? To wciąż najrozsądniejsze prawo obejmujące wszystkie trudne sytuację.
No i do czego niby sprowadzać jak nie do aborcji antykoncepcyjnej jak wszystkie inne sytuacje obejmuje powrót do kompromisu? To kwestia wyłącznie wygody i uciekania od konsekwencji.
@Herubin głupi, ślepy, ale trzeba mieć zryta banie żeby rzucać takie teksty w pierwszym poście do ludzi których nie znam. Masz w sobie dużo nienawiści wiesz ?
@Kawa_z_cynamonem OPowi chodzi o sytuację gdzie płód rozwija się prawidłowo a dzieciak będzie potencjalnym obciążeniem dla ojca (alimenty). Wiadomo, że w sytuacji która powinna uchodzić za normalną, czyli że para jest razem, wygląda to inaczej.
@Kawa_z_cynamonem: Chciałbym cię zmartwić że to nie będzie twój wybór. Tylko twojej małżonki. Jak ona stwierdzi że chce wychowywać warzywo to nie będziesz miał nic do powiedzenia.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Wysłuchałem sobie właśnie w radiu wyjącej posłanki, która płakała że znowu odłożono procedowanie tematu aborcji. Krzyczała, tylko o prawach kobiet. Tak, prawo dla kobiet. O to tu chodzi żeby julka jak wpadnie miała wybór. Albo sobie urodzi i będzie dziecko utrzymywać facet, albo państwo albo sobie aborcje zrobi. A mężczyzna? Mężczyzna ma płacić i siedzieć cicho. Osobiście uważam, że aborcja powinna być legalna tylko wtedy gdy mężczyzna i kobieta będą mieli w tym temacie tyle samo do powiedzenia. Facetów, którzy popierają obecne strajki kobiet uważam za cuckoldów i frajerów. #polityka
źródło: aborcja
Pobierz@Hellicon: widziałem "męszczynz" na ostatnim strajku kobiet.
Oni koło faceta to nawet nie stali.
-g---t
-zagrożenie zdrowia i/lub życia matki/płodu
-zalecenie lekarza z innego powodu
Powinno być wykonywane bez względu na decyzję ojca, i finansowane z NFZ
A jeśli chodzi o aborcję bez powyższych warunków, to np do 3 miesiąca, za zgodą obojga rodziców, płatne, ewentualnie za zgodą tylko matki, ale równocześnie z możliwością "aborcji
@Kawa_z_cynamonem: a co zrobisz, gdy
@Hellicon: Brednie. Ale oczywiście wolno ci tak uważać.
@Hellicon: Sobie uważaj ale para nawet jak jest zgodna to za bardzo nie ma wyjścia i o tym były protesty. Jakoś mnie to nie dziwi skoro wykopki rozumieją aborcje jako antykoncepcje julek xD
@Herubin: Obrzydzające jest sprowadzanie całej tej sprawy do "Julkom nie chce się zabezpieczać". A poza tym, kompromisu już dawno nie ma, jakbyś nie zauważył.
@Jakly No i co z tego, że nie ma? To wciąż najrozsądniejsze prawo obejmujące wszystkie trudne sytuację.
No i do czego niby sprowadzać jak nie do aborcji antykoncepcyjnej jak wszystkie inne sytuacje obejmuje powrót do kompromisu? To kwestia wyłącznie wygody i uciekania od konsekwencji.
Wiadomo, że w sytuacji która powinna uchodzić za normalną, czyli że para jest razem, wygląda to inaczej.
@Herubin: wiadomo, jak komuś się nie chce zabezpieczyć to karą za tę lekkomyślność powinno być dziecko xD Fajny masz mental, płodowy bambinisto.