Aktywne Wpisy
PrawaRenka +306
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
WielkiNos +68
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
Nie będzie takiego ssania na programistów za góra 5 lat. Podejrzewam, że będzie się po prostu mówić do komputera jaką chcesz aplikację, jak ma wyglądać, jakie ma mieć funkcje. Inny skrypt będzie pewnie robił jeszcze testy, a jeden człowiek, a nie sztab okularników jak dzisiaj XD będzie to osadzał w jakiejś infrastrukturze.
Nadchodzi śmierć programowania. Zostaną oczywiście najlepsi, bo ktoś to musi nadzorować, ale próg wejścia tam będzie praktycznie niedostępny dla przeciętnego człowieka.
Koniec juniorów 6k netto.
Uczcie się zawodów kreatywnych.
Zawołam 19 lutego 2029 XD
#programowanie #ai #it #pracbaza #takbedzie
@mickpl: Ja mam wrazenie ze juz troche tak zaczyna byc. Praktycznie nie ma pracy dla juniorow, nawet dla midow jest malo w takim justjoin it
@mickpl: w sensie rynek będzie potrzebował profesjonalistów, a nie janusza po bootcampie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Że firmy nie będą brały byle kogo? No faktycznie tragedia xD
@mickpl: spadki cen mieszkań też mialy już byc za 5 dni 5 i 10 lat temu i co?
Tymczasem za 5 lat kolejna bańka programistyczna właśnie dzięki AI i rekordowe zatrudnienia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@mickpl: no to praca zapewniona, bo klienci nie mają pojęcia co chcą mieć więc zamiast ify programiści będą pisać prompty.
Jak na razie AI dała w kość grafikom, a kod nadal tworzy na tyle słaby, że muszę poprawiać, więc ten tego...
@mickpl: a to nie jest tak, że SI jest bardziej kreatywna od ludzi? Skąd pomysł na taką radę?