Aktywne Wpisy

self-aware +64

mickpl +432
Wiem, że wielu kolekcjonerów kurnikowców zakłada, że z tym antyspekulacyjnym podatkiem od 3 mieszkania to zaraz ucichnie i tyle z niego będzie.
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci

Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower.
Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś?
#rower #rowery
Jazda rowerem jest spoko ale tylko przez 6 miesięcy i o ile nie pada.
Mały skuter wymiarów pcx125 pali około 2 litrów i spokojnie przeżywa 20 lat
W rowerze elektrycznym wszystko zużywa się szybcie, zapomnij że 20 lat pojeździ j i do tego zostaje bateria, około 2 koła za coś już względnie sensownego, która starczy na kilka lat i zacznie siadać + jeszcze trzeba mieć jakieś pojęcie żeby samemu wymienić albo dodatkowo płacić komuś za serwis
Także na luzie :)
Gorzej, jak bedziesz chciał się w mniej jak 30 minut zamknać, to wtedy już średnia ponad 22 km/h, a to nie mało jako rowerkiem i dopiero zaczynasz.
I jestem właśnie zdania, że porządny rower elektryczny w normalnym budżecie to własny, przyzwoity rower, który należy zelektryfikować, a nie kupować gotowy. Jakby co to służę pomocą.
@Norskee: mam od trzech lat 750w bafanga, defaultowy zestaw z ali łącznie z chińską baterią, który widzę że dzisiaj lata za 2500zl, z palcem w nosie jeżdżę 50km/h (pewnie się da więcej, taki mam limit bo się boję, a przletowo utrzymuje jakieś 35 na godzinę), więc nie wiem skąd ci wyszło że minimum 1500w? Pewnie o tylny napęd chodzi
Ja nawet teraz jeżdzę rowerem do biura, ale ja mam dużo krótszy dystans i jest to najszybsze dla mnie rozwiązanie, auto od poniedziałku do piątku stoi
https://wykop.pl/wpis/74863619/jestem-totalnie-rowerowym-laikiem-mam-jakiegos-cro
Czy 16km w jedną stronę do roboty na rowerze to dużo? Teren lekkie górki, google maps pokazuje +140m i -50m w trasie.
Pytam, bo zmieniam robotę i taka myśli mi przeszła przez głowę, żeby sobie
Żonka ma 14km i jezdzi codziennie bo szybciej rowerem przez miasto niz autem
@agareas: taniej kupisz skuter 50cc.
Plus tutaj taki, że ramy w większości są fajnie przystosowane do ciągnięcia instalacji
Właśnie dlatego samemu się bardziej opłaca składać już mocniejsze sprzęty jak się ma porządny rower do konwersji
Byle jaki rower + konwersja nie będzie wcale lepszy niż nowy chińczyk