Aktywne Wpisy
zibizz1 +266
Hej, u was też są takie sytuacje że parking jest wolny a ktoś parkuje w ten sposób? U mnie jest to nagminne. Kiedyś jednej pani zwórciłem uwagę to powiedziała że nie moja sprawa.
#parkowanie #dino #biedronka #lidl #taksiezyjenatejwsi
#parkowanie #dino #biedronka #lidl #taksiezyjenatejwsi

źródło: parkowanie
Pobierz
Rad-X +8
Czy puścilibyście na wesele żonę gdyby dostała zaproszenie jako osoba towarzysząca od kolegi?
#zwiazki #kiciochpyta
#zwiazki #kiciochpyta
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
@gang_swiezakow: te twoje mieszkania nie dokładają się lokalnie do obsługi infrastruktury. Na nią też trzeba łożyć a teraz to wyglada tak, że uspołeczniasz swoje koszty utrzymania mieszkania. Bo mój płacony PIT idzie na utrzymanie drogi, oświetlenia, odśnieżania itd. a koszt utrzymania mieszkania jest bardzo niski ( 1,15 za 1 m2 rocznie ). A gdy masz 1 czy 2 to pit
@gang_swiezakow:
źródło: image
Pobierz@gang_swiezakow: klasyczne libkowe pitolenie gdy ktoś bierze się za uspołecznianie kosztów. Cale szczęście wahadło idzie już w drugą stronę.
XD XD XD
@Dirth: Mocny z Ciebie zawodnik, próbuj dalej XD
@gang_swiezakow: ojej ryzyko inwestycyjne Cie przerosło? No szkoda szkoda
@gang_swiezakow: Sprzedaj, kup akcje, obligacje, złoto, BTC, itp. Zainwestuj w biznes, a może nawet kup biura albo garaże na wynajem, które raczej pod kataster się nie załapią? Mają lepsze zwroty.
Nie widzę problemu, nie musisz zarabiać na ograniczeniu dostępu do dobra podstawowego przecież. Jest wiele innych metod pasywnego dochodu, z czego sporo z nich ma
@Radkovich: 1,15 za m2? Jakieś 57.50 zł za 50 m2 rocznie? To nawet 2h pracy na minimalnej nie ogarniesz za tyle. Ile za to infrastruktury naprawisz? Ile za to odśnieżysz chodnika? Ile za to pójdzie na światło dla latarni? Przecież to widać, że do tego będzie się dopłacać z innych podatków. Jeżeli płacę PIT to część