Wpis z mikrobloga

#polskiedrogi
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przyczepność) ciągnie się za mną sznur aut, co chwila ktoś siedzi mi na dupie i jestem notorycznie wyprzedzany
Przecież to jest jakaś patologia
HlHl - #polskiedrogi 
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przycz...
  • 225
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kajtosz

bo w ten sposób powodujesz zagrożenie na drodze, więc jak nie umiesz jechać z sensowną prędkością to nie wyjeżdżaj w warunkach w których sobie nie radzisz.

Nie powoduje.
  • Odpowiedz
  • 1
Na równym jeszcze spoko. Prędkość dopasowana do umiejętności, jesli ktoś inny ma sprawne auto na dobrych oponach, wyprzedzi i pojedzie sobie dalej.

Najgorzej to spotkać taką sierotę przed wzniesieniem. Zwalnia do 20km/h, a potem zdziwienie, że zostaje w połowie "górki", blokując przy tym ruch
  • Odpowiedz
@HlHl: jedź spokojnie. W lesie w Norwegii czarny asfalt w końcu wyszedł ale ludzie wciąż jeżdżą i po 50km/h. Polaczki w komentarzach widać muszą długość pałki udowodnić
  • Odpowiedz
@aarahon ja bym powiedział że to bardziej kwestia samego samochodu a nie umiejętności. 15 lat temu w takich warunkach nie byłem w stanie jeździć szybciej niż 30km/h no ale jezdzilem wowczas peugeotem 205 z 1989 roku
  • Odpowiedz
sam wyprzedzam jak sierota się wlecze i przed każdym zakrętem wciska hamulec i potem tańczy zdziwiony po całej drodze. Często to faceci powyzej 40 lat "doświadczeni".
  • Odpowiedz
@Kajtosz

powoduje, bo cała reszta musi go wyprzedzać, a to najniebezpieczniejszy manewr na drodze.

Nie powoduje, a reszta nie musi, nie ma takiego obowiązku.
  • Odpowiedz
@HlHl: Nie to nie jest patologia, to całkowicie normalne i nie ma w tym nic dziwnego XD
Nie potrafisz jechać szybciej w takich warunkach, to sobie jedziesz tyle ile potrafisz. A może tez nie mieszkasz tam i nie znasz drogi.
Jak jakiś lokals z większymi umiejętnościami za kierownicą Cię wyprzedzi no to co? To wyprzedzi i pojedzie XD

A tak btw. Srasz się, że patologia, wyprzedzanie ola boga. A sam
  • Odpowiedz
w takich warunkach da się jechać szybciej ale trzeba mieć doświadczenie. Dobrze że nie mając doświadczenia trzymasz bezpieczną prędkość.

@aarahon: na letnich oponach?
  • Odpowiedz
kiedy da sie spokojnie jechać te 70-80,

@klaun-szyderca: na tej drodze przy idealnych warunkach można jechać 90 km/h, a ty w takich warunkach chcesz ograniczyć tę prędkość o 10 tylko?
  • Odpowiedz