Wpis z mikrobloga

#polskiedrogi
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przyczepność) ciągnie się za mną sznur aut, co chwila ktoś siedzi mi na dupie i jestem notorycznie wyprzedzany
Przecież to jest jakaś patologia
HlHl - #polskiedrogi 
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przycz...
  • 225
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam prawko już albo dopiero 6 lat i zrobiłem w tym czasie niecałe 100 kkm i jak czytam te komentarze to w sumie w ogóle się nie dziwię, że statystyki wypadków w Polsce są jakie są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy oblodzonej jezdni często nie pomogą nawet najlepsze zimówki ani napęd na wszystkie koła. Jedyne co można robić to pouczyć się trochę co powinno się robić i jak
  • Odpowiedz
@HlHl: Najbardziej to nie rozumiem tych, którzy zawsze poganiają kogoś. Skoro uważają, że warunki są odpowiednie do szybszej jazdy to czemu nie wyprzedzą?
  • Odpowiedz
Widzisz jak się pluje w lusterku "Czego ten c--j wlecze się 40kmh skoro śnieg jest tylko na poboczu a droga czysta" i cie agresywnie wyprzedza xD A za 500m mijasz dzbana w rowie xD

@Ramboobambo: Tak tak, w waszych snach xD co chwilę mijacie kogoś kto was miernoty wyprzedził xD pewnie, brzmi legitnie. Tak samo jak latem doganiacie co chwilę na światłach kogoś kto was wcześniej wyprzedził xDDDD
  • Odpowiedz
@CREATE_USER

Tak samo jak latem doganiacie co chwilę na światłach kogoś kto was wcześniej wyprzedził xDDDD

To akurat nie tylko latem, ale cały rok. W sumie niemal codziennie mógłbym takich asów tu wrzucać.
  • Odpowiedz
na tej drodze przy idealnych warunkach można jechać 90 km/h

@Ogau: Na tej drodze w idealnych warunkach to i pewnie ze 140 można jechać, jedyne co Cię ogranicza to ograniczenie prędkości xD
  • Odpowiedz
@Krupier: A pamiętasz też tych których nie dogoniłeś? A może wyprzedzają cie bo o----------z jakieś tarło i hamujesz przed każdym zakrętem. Albo jeździsz nieprzewidywalnie i wolą jechać z podobną prędkością przed tobą xD. niemal codziennie się trafia na takich ludzi, co widzą zakręt i dostają szoku xDDD
  • Odpowiedz
powoduje, bo cała reszta musi go wyprzedzać, a to najniebezpieczniejszy manewr na drodze.

@Kajtosz: To zastosuj się do swojej własnej rady i nie wyjeżdżaj na drogę jak nie umiesz wyprzedzać.

jak nie umiesz jechać z sensowną prędkością to nie wyjeżdżaj w warunkach w których sobie nie radzisz.
  • Odpowiedz