Aktywne Wpisy

Pan_Kielonek +23
#film #wykop30plus #wykop40plus
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
źródło: dvd
Pobierz
chwilowypaczelok +368
100 plusów, i idę jutro, kupuje po 40 rolek jednego i drugiego produktu, a następnie sprawdzę ile gram waży każda, ile jest warstw i metrów. Możecie dodać co jeszcze sprawdzić. #biedronka
źródło: temp_file2710427970386292718
Pobierz

#linux #mint
Komentarz usunięty przez moderatora
if( cpu.arch == 64 ) system.arch = 64; else system.arch = 32;
Windows 32 bit widziałby co najwyżej 3.5 GB. Stąd pewnie jego warnek.
11mariom++;
Tylko ja wciąż nie rozumiem tego zacofania. Przez takich ludzi gnijemy jeszcze na 32bit nie wiedzieć po co, bo już chyba nie ma i686 produkowanych od dawna, a same x86_64.
@11mariom: Bo niby jak masz więcej niż 3gb to ich nie zaadresujesz bezpośrednio. Nie zawsze warto dawać architekturę 64 bit na procesor który "umie" 64 bit. Jak masz < 4gb to architektura 32 bit jest bardziej racjonalna, bo nie żre tyle pamięci.
@zakowskijan72: No ale masz PAE, to nie windows ;]
@zakowskijan72: Care to elaborate? Albo jakiś link?
@zakowskijan72: Twój argument jest inwalidą… Podaj mi jakiś racjonalny powód czemu niby 64 by jadło zauważalnie więcej pamięci?
@
@11mariom: Kolego sympatyczny, nie chodzi o to, czy MOGĄ, tylko czy ZAJMUJĄ. Bo long long inty na 64 bitowym systemie mają 128 bitów, a na 32 bitowym już NIE MOGĄ tyle mieć. A różnica wynosi około 50%, co wynika m.in. z faktu, że wskaźniki do pamięci też siłą rzeczy muszą być większe. Zresztą drugi link podany przeze mnie wyjaśnia to dosyć dobrze.
@anonim1133: Linki wyżej