Wpis z mikrobloga

Za zabicie dwóch kobiet 1,5 roku (będzie przez to mógł zamienić to na dozór elektroniczny), za zabicie strusia 4 lata xD I żeby nie było, nie bronie tego zwyrola od strusia, ale kara dla adwokata od "trumny na kółkach", to naplucie na twarz rodzinom ofiar. A poniżej jak sędzią bronił (!!!) oskarżonego:
#polska #prawo #samochody #polskiedrogi
nowszyja - Za zabicie dwóch kobiet 1,5 roku (będzie przez to mógł zamienić to na dozó...

źródło: HCqBR27XMAAeG3o

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@Basiura89: do półtorej. W pierwszej instancji dostał dwa lata, a teraz przypadkowo obniżyli mu właśnie do półtorej.

1) §  1. Sąd penitencjarny może udzielić skazanemu zezwolenia na odbycie kary pozbawienia wolności w systemie dozoru elektronicznego, jeżeli zostały spełnione łącznie następujące warunki:

wobec skazanego orzeczono karę pozbawienia wolności nieprzekraczającą jednego roku i 6 miesięcy albo wobec skazanego orzeczono karę pozbawienia wolności w wymiarze niższym niż 3 lata i któremu do odbycia
  • Odpowiedz
@nowszyja: nie wiedziałem, że prędkość w samochodzie oceniamy na podstawie subiektywnego odczucia prędkości.
Nawet w tańszych samochodach montowane są prędkościomierze podające aktualna prędkość. Ten drogi samochód nie miał takiego urządzenia?
  • Odpowiedz
@nowszyja: gdyby ten od strusia był prawnikiem, to by zwierzęciu jeszcze zarzuty postawili za "kuszenie" tego zwyrodnialca. Tak niestety działa ta kasta sądownicza w naszym kraju.
  • Odpowiedz
  • 45
@nowszyja: matko jakie głaskanie po głowie.

Ale spoko. Wszystko jest git.

Pamiętajcie! My się nie znamy na prawie, nie czytaliśmy akt sprawy i nie znamy uzasadnienia
  • Odpowiedz
nie wiedziałem ze predkosc dostosowuje się do obecnych warunków na drodze i znakow za pomocą odczuć. Zawsze myślałem ze sie zerka na licznik czy cos

@GhostofChristmasPast: widzę że kompletnie mieszasz 2 rzeczy.
Prędkość maksymalną wg znaków porównujesz z licznikiem.
A jak warunki są gorsze to wtedy na wyczucie. Bo jak niby inaczej?
  • Odpowiedz
@nowszyja: Tumaczenie w stylu
"Oskarżony jest słusznej postury więc uderzając młotkiem swą ofiarę w głowę mógł nie mieć poczucie ciężaru młotka i siły uderzenia, przez co nie zdawał sobie sprawy ze szkody jaką mógł wyrządzić. Za karę mandat i podajcie sobie ręce na zgodę z rodziną zabitego."
  • Odpowiedz
@nowszyja: ta argumentacja o odczuciu to jest największe xd a raczej byłoby gdyby nie zginęli ludzie. Ja mam w megane coś takiego, że przy 3k obrotów auto dość głośno rezonuje (taka specyfika silnika). Na autostradzie jest to prędkość około 140kmh. Natomiast jadąc 150/160 nie ma tego efektu, w samochodzie jest ciszej i ogólnie nie ma się wrażenia takiej prędkości. Juz wiem jak się można tłumaczyć, gdyby policja złapała.
  • Odpowiedz