Aktywne Wpisy

Graner +20

Dogecoin +54
#imigracja
Mam sąsiada z Nepalu. Chłop przyjechał 3 lata temu, pracuje w gastro, w międzyczasie nauczył się polskiego na takim poziomie, że spokojnie można z nim gadać o polityce, memach i Kiepskich. Żona sprząta, dzieciaki chodzą do szkoły – żadnych afer, żadnych problemów, normalna rodzina.
I teraz najlepsze – gość bardziej ogarnia, co to jest PIT i ZUS niż połowa moich kumpli z pracy. XD
Takich ludzi właśnie potrzebujemy. Ambicja, chęć do roboty,
Mam sąsiada z Nepalu. Chłop przyjechał 3 lata temu, pracuje w gastro, w międzyczasie nauczył się polskiego na takim poziomie, że spokojnie można z nim gadać o polityce, memach i Kiepskich. Żona sprząta, dzieciaki chodzą do szkoły – żadnych afer, żadnych problemów, normalna rodzina.
I teraz najlepsze – gość bardziej ogarnia, co to jest PIT i ZUS niż połowa moich kumpli z pracy. XD
Takich ludzi właśnie potrzebujemy. Ambicja, chęć do roboty,

Ps. Zainteresowanych zawołam na nasz filmowy reportaż z procesu.
źródło: IMG_9415
PobierzNie masz wrażenia, że to troll, który robi to z nudów i po to, żeby medialnie znowu zabłysnąć?
Czy Norwegowie nie powinni utajnić procesu właśnie po to, żeby nie dawać mu paliwa?
Z dedykacją dla przygłupów uważających "karę" śmierci za karę.
Karą jest siedzenie latami w klatce. Śmierć jest jedynie łaską wobec takiej perspektywy.
@janekplaskacz: ogólnie mam rodzinkę w Norwegii i wiele z nich zaczyna się skarżyć na to jak traktowani są więźniowie, żyją sobie jak w raju. Tak samo problemem tam jest skrajna lewica.
Mimo wszystko? Huop by nie mógł się opędzić od dup do końca życia. Zaraz by się pojawiły różowe co chcą mieć z nim dzieci. xD
Działa to tez w druga stronę, ludzie co dostają KS błagają o dożywocie.
Breivikowi łatwo tak mówić bo dobrze wie, ze żadnej kary śmierci nie dostanie wiec imo to zwykła manipulacja.
Osobiście nie jestem za kara śmierci, ale tez warto pooglądać filmiki z rozpraw, na których ludzie dostają KŚ i jak nagle im miękną nogi.
Jest to tez mocna kara na psyche podobnie jak dożywocie, siedzenie kilka msc/lat w
@ab6661: Nikt normalny nie uważa tego za karę tylko za cywilizowany sposób usunięcia niepożądanego elementu ze społeczeństwa. Sprawiedliwość polega tu na tym, że rodziny ofiar nie są zmuszane do utrzymywania mordercy swoich dzieci do końca jego (a może i swojego) życia.
Problem z przygłupami jest zawsze tylko jeden: są rządni krwi. Jedni chcą zabić ale tak żeby skazany cierpiał, drudzy chcą