Aktywne Wpisy

cypisek84 +262
W końcu po 2 letniej tułaczce w kołchozie udało mi się uzbierać na wymarzony pojazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoda Octavia RS 2.0 TSI 265 KM w jedynym prawilny kolorze i nadwoziu.
Wrażenia z jazdy? Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.
Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie
Skoda Octavia RS 2.0 TSI 265 KM w jedynym prawilny kolorze i nadwoziu.
Wrażenia z jazdy? Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.
Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie
źródło: 8c03719117ac1018c7d6054370a38d78579fe6e0c3c457357f184b3af6825aac,w800
Pobierz
#usa #ice #georgefloyd
Wykopki robią plaku plaku bo za oceanem na własne życzenie zginęła lesbijska poetka xD Czekam aż zrobicie protest na placu wolności w Poznaniu i położycie się na lodzie (z angielskiego - ICE) xD
Wykopki robią plaku plaku bo za oceanem na własne życzenie zginęła lesbijska poetka xD Czekam aż zrobicie protest na placu wolności w Poznaniu i położycie się na lodzie (z angielskiego - ICE) xD
źródło: IMG_7575
Pobierz

4 miesiące temu odszedłem z firmy gdzie pracowałem kilka ostatnich lat (wielkość firmy to 40 osób, w tym 20 devów). Los poniósł mnie do korpo pracującego w scrumie. Przez te 4 miesiące przepracowałem tyle ile przez miesiąc (a może nawet mniej) w poprzedniej firmie. Nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam. Czuję się jak ferrari na drodze wojewódzkiej. Oczywiście mógłbym oddawać zadania od razu po zakodowaniu i dobierać nowe spoza sprintu i czasami tak robię, ale po pierwsze nikt inny w zespole tak nie robi, a po drugie jak konsultuje z team leaderem jakie zadanie mógłbym dobrać to on raczej szuka alternatyw, a dobranie zadania to ostateczność, więc jak nawet lider ma taką mentalność to już kaput. W poprzedniej firmie to orało się zadanie za zadaniem i wszyscy byli szczęśliwi, a tutaj to wszystko idzie jak krew z nosa.
#programista15k #programowanie #it #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Jeśli Ci naprawdę przeszkadza to ustal sobie plan dnia:
1 godzina - przejrzenie maili, odpisanie na teams/slacku, przeklikanie jiry itp.
2 - 5 godziny - Netflix, youtube, książka, drzemka, sprzątanie,
@mirko_anonim: Ale Ty rozumiesz, że przeszedłeś z Januszexu IT do Korpo a nie z NASA do Korpo xd?
Możesz mieć dużo racji. Ja mam wrażenie że dla niektórych zrealizowanie wszystkich story pointow w sprincie jest głównym wyznacznikiem i dlatego wolą mieć mniej story pointow i zrealizować wszystkie niż więcej i nie dowieźć wszystkiego. A już abstrahując od Scruma to po prostu patrząc na developerów w jakim tempie kodują zadania to mam porównanie i te same zadania w poprzedniej firmie zakodowalibyśmy o wiele szybciej
@mirko_anonim: no to dlatego oni są seniorami, bo wiedzą jak estymować i realizować
po tym poznasz juniora, że się podpalił bo mu wyszło w poprzednim sprincie to teraz nawali 10 tasków, z czego już na 3 biznes zmieni wymagania 17 razy a on się obs*a i będzie trzeba po nim
Nigdzie. Czytaj ze zrozumieniem niewolniku
@mirko_anonim: bo w żadnej dużej firmie nikt nie z--------a jak niewolnik. Od lat jestem w korpo i średnio dziennie pracuje się może godzinę. W biurze rano jest kawa, pogaduchy, potem daily, internet, potem trzeba się zbierać na lunch, z którego wraca się często po półtora godzinie, żeby iść na kawę, po niej internet i może teraz jest ten