Wpis z mikrobloga

@thighslapper0: pokaż inne serie wydań.
Widać ze są conajmniej dwie o księżniczkach i chłopcach na budowie.. być może są inne serie stawiające płcie w innych sytuacjach, a nie sobie wybrałeś dwie. Nawet na cenówce jest o dinozaurach co się pewnie sprzedało.
Po drugie to ma zachęcić dziecko aby katowało rodziców aby kupić. Na dziewczynki zadziała księżniczka, na chłopców budowa bo maszyny itd.
  • Odpowiedz
@bregath: ale ja to wszystko wiem i praktykuje na co dzień (mam syna i córkę). Bardziej bawi mnie ból d--y OPa który szuka już wszędzie spisku
  • Odpowiedz
@nocozrobisznicniezrobisz:

na takiej budowie to wymyslasz rozne rzeczy, zasuwasz kopara i mozesz tworzyc i niszczyc i robic co chcesz

to już chyba po dwóch rozwodach, trzech małpkach, pół deko k-----y i słuchaniu janusza kierownika budowy do robienia nadgodzin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przecież dziecko nie rodzi się z wrodzonym uwielbieniem dla makijażu czy urządzeń technicznych, bo kurna nawet nie wie co to xD

@CudMalina: no właśnie tu się nie zgodzę. Wiadomo, że pewne rzeczy zastają zaprogramowane kulturowo jak np. kolor różowy dla dziewczynek, ale samo to, że PRZEWAŻNIE dziewczynki interesują się jakimiś świecidełkami, strojami itp. a chłopcy pojazdami, walką.

Moja córka bawi się przytulankami, że to rodzinka, razem mieszkają i robią obiad,
  • Odpowiedz
PS sam masz bordo więc kto tu ma odstawic wykop >:]

@thighslapper0: A co w tym złego, że ktoś ma bordo? Wiesz w ogóle jak pomarańczka staje się bordo?
Wstawia znaleziska, które inni uznają za ciekawe i wykopują. Stąd nazwa serwisu. Więc jeśli wchodzisz na główną i widzisz ciekawe znaleziska to właśnie ktoś idzie w stronę bordo czy tego chce czy nie. Jeśli ktoś ma bordo to znaczy, że wstawiał
  • Odpowiedz
@thighslapper0: dają dziewczynkom "męskie zabawki" a chłopcom "kobiece"? Hurr durr j----e gender chce nam seksualizować dzieci!
Dają dziewczynkom "kobiece zabawki" a chłopcom "męskie"? Hurr durr j----e księżniczki!

Wam to nikt nie dogodzi.
  • Odpowiedz
@thighslapper0 kiedyś był poruszany tutaj ten temat, to wyjaśnienie wykopusiom tego zjawiska i jak to potem odbija się w stereotypach np. ,,męskich” lub ,,żeńskich” uczelni i dlaczego tak się dzieje było awykonalne…
  • Odpowiedz
@thighslapper0 a… i to, że ktoś ma dzieci… to nic nie znaczy :) Można mieć dzieci, a i tak być ignorantem i nie brać pod uwagę np tego, że dzieciak chodzi do wielkiej podstawówki, z dziećmi z różnych rodzin… itd. itp. Chcesz merytorycznej dyskusji na ten temat, ro dodaj się do jakiejś grupki na FB o charakterze psychologicznym, tam będziesz miał różne perspektywy, fajnie uargumentowane i bardzo często wypowiadają się również
  • Odpowiedz
dziewczynki, jesteście księżniczkami! Chlopaki, brac sie do roboty

@thighslapper0: Jakbyś zobaczył książeczki z odwrotnym przekazem, to byś narzekał że gender, lobby lgbt i lewactwo XD
  • Odpowiedz