Wpis z mikrobloga

najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu

brzmi jak świetna atrakcja 10/10

#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
Zoyav - najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli ka...

źródło: IMG_1011

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: To jest najgłupsze, co powstało w patodeweloperce i moim zdaniem zdecydowanie za mało uwagi temu poświęcono.

Plusy:
- jak masz zwierzę to może sobie
  • Odpowiedz
jak masz zwierzę to może sobie polatać;

@GomiGomi: Wynajmuję na pierwszym piętrze i poniżej sąsiad ma taki ogródek, piesynek wcale nie przeszkadza i jest cicho, ALE ten trawnik wygląda jak jedno wielkie psie g---o (chyba nigdy nie sprzątali po tym kundlu) :)
  • Odpowiedz
@Zoyav: Wszystko zależy od tego czy gapie ci przeszkadzają. Na placach zabaw dzieci się bawią i też je widać z okien okolicznych bloków - raczej się tym nie przejmują. Różne boiska też tak mają i też ludzie się nie przejmują, choć może ich oglądać nawet kilkaset osób, może w tysiącach nawet. Ławeczka w parku? Też często ludzie widzą z okna. Taki ogródek to prywatna przestrzeń, gdzie można sobie posiedzieć, ale
  • Odpowiedz
@Zoyav: kiedyś nająłem takie właśnie mieszkanie z ogródkiem, na parterze, na kilka dni. To była zima. Gdy po paru dniach przyszła odwilż, to spod śniegu na tym właśnie ogródku pojawiły się kiepy. Setki kiepów. Widok tak obrzydliwy...
  • Odpowiedz
@magic_johnson: sama adminstracja mogłaby - w zapisie wielu deweloperów nie jesteś właścicielem tego ogródka i de facto jest to część wspólna, ale z możliwością użytkowania ograniczoną do jednego lokalu; potworek, ale teoretycznie ma zabezpieczać przed tym, że ktoś tam zacznie budować np. lepiankę;
  • Odpowiedz
  • 2
@magic_johnson biorąc pod uwagę że pod spodem często jest garaż a ziemi jest max kilkadziesiąt cm to tak, mogliby. Mało tego. Często jest wręcz zakaz nasadzeń drzew w akcie notarialnym
  • Odpowiedz
@Zoyav: ogólnie zgodzę się że to koło ogródka nie stało. Sam mam taki "ogródek". Mimo wszystko wolę go mieć i jakieś 15m2 przestrzeni dodatkowo, niż zwykły balkon 3 m2. Mam duży przekrzywiony parasol ogrodowy w rogu i w lecie sobie leżę na leżaku i nikt nie mnie widzi od góry,, bo wszystko zasłania ogromne rondo parasola xd z przodu też nie, bo ogrodzenie ma prawie dwa metry i mało co
  • Odpowiedz