miraski trzymajcie kciuki! jutro jadę na jedną z najważniejszych kontrol u chirurga, mam nadzieję że nie przesadziłem z rehabilitacją bo w najgorszym przypadku mogą jeszcze operacyjnie naprawić to co mogłem z----ć. #wypadek #rower #szosa
@patrol798: na stacjonarce/trenażer mogę na zewnątrz na razie do wiosny odpuścić. nie chodzi wygodę byle nie bolało, nie lata się dla wygody tylko dla prędkości i odległości ( ͡º͜ʖ͡º) powodzenia na trekingu zrobić 100km w 3h, a na szosie zdarzyło się. ja tam nie widzę przyjemności w toczeniu się 20km/h
to dlatego piszesz, że przesadziłeś z rehabilitacją?
@patrol798: bo to tylko okaże się na rtg jutro, czy coś nie poruszyłem. każdy rehabilitant mówił że niema prawa ale mieli takie przypadki że szedł na operacje
Ogólnie pozycja na szosie jest ujowa dla kręgosłupa :(
@patrol798: niby dlaczego? Mam r-------e dolne pół kręgosłupa i jeden z ostatnich sportów jakie mogę uprawiać więcej to rower bo najmniej obciąża. Musiałem tylko odstawić dirtówke i bmxa, a tak wale po 300km+ na grawelu i nic się nie dzieje.
@GrubyKociol też myślałem że pozycja na rowerze jest ok. Na szosie tym bardziej bo dzięki pochylonej do przodu pozycji kręgosłup nie dostaje po dupie przy uderzeniach na drodze. Ale chodzi o nacisk na krążki międzykręgowe tzw. dyski. To samo jak zła pozycja na krześle przy biurku czy na miękkiej sofie przed tv. Kręgosłup wygięty jest w nienaturalny sposób. Ja na przykład ze względu na szyję nie powinienem jeździć w terenie, a
#wypadek #rower #szosa
mogę na rower?
tak, pół godziny
* po
@mati1990: to dlatego piszesz, że przesadziłeś z rehabilitacją? Ogólnie pozycja na szosie jest ujowa dla kręgosłupa :(
nie chodzi wygodę byle nie bolało, nie lata się dla wygody tylko dla prędkości i odległości ( ͡º ͜ʖ͡º)
powodzenia na trekingu zrobić 100km w 3h, a na szosie zdarzyło się. ja tam nie widzę przyjemności w toczeniu się 20km/h
@patrol798: bo to tylko okaże się na rtg jutro, czy coś nie poruszyłem. każdy rehabilitant mówił że niema prawa ale mieli takie przypadki że szedł na operacje
@mati1990: współczuję, zdrowia życzę. i łączę się w bólu, acz u mnie to dużo mniejsze problemy.
@patrol798: niby dlaczego? Mam r-------e dolne pół kręgosłupa i jeden z ostatnich sportów jakie mogę uprawiać więcej to rower bo najmniej obciąża. Musiałem tylko odstawić dirtówke i bmxa, a tak wale po 300km+ na grawelu i nic się nie dzieje.