Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +698
Wiedzieliście, że lekarze mają swój własny portal randkowy? https://www.drdate.pl
Nie będą przecież randkować ze śmierdzącym plebsem z jakiegoś Badoo czy innego Tindera xD
#lekarz100k #konowalposting #randkujzwykopem
Nie będą przecież randkować ze śmierdzącym plebsem z jakiegoś Badoo czy innego Tindera xD
#lekarz100k #konowalposting #randkujzwykopem
źródło: image_picker_08578E7D-CBC8-4EFA-B068-4DCAC0A92D52-28583-00000A3A89F84724
Pobierz
RomanKarburator +157

Siemanko! Chciałbym kupić sobie maczka, głownie do pracy jako backend developer.
Myślę nad M1(16gb) lub intelowskim i7(32gb).
Moje pytanie brzmi czy m1 16gb to wystarczająca ilośc ramu? Narzędzia takie jak PyCharm, przeglądarka Brave, dockerki, k8s.
Z rok temu miałem pro z 2019 z i7 i działało to naprawdę nieźle, jednak jest to lapek z 2019 i nie wiem ile będzie miało to jeszcze wsparcia.
Dzięki ;)
Z drugiej strony M1 jest cichy, szybki i trzyma bardzo długo. Dużo bliżej mu do mobilnego urządzenia niż do stacjonarnego komputera z przyczepioną klawiaturą i ekranem.
@Seba_T5: to może powodować największy problem. Wszystko zależy ile tych dockerów i kubernetesów jest. Ja używam
Bierz również 32 giga, jezeli chcesz uniknąc frustracji (docker wpier%$a duzo pamięci a jako backendowiec pewnie go używasz)
To jest twoje narzędzie pracy, tak jak łopata dla kogoś kto kopie rowy, mechanika narzędzia czy dla lekarza aparat usg.
16gb Ci wystarczy, ale po kilku latach będziesz miał zajechany dysk od SWAPa. Jeśli to będzie sytuacja że masz dużo kontenerów i usług w tle przez jakieś max 10-20% czasu/lub wiedział że zmienię kompa za 2-3 lata to miałbym na to wywalone i
Intela nie bierz, kompletny brak przyszłości.