Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: co ty nas biedaków bez oszczędności pytasz co zrobić z pół miliona plnów. Skoro tyle masz to na pewno lepiej niż randomowe wykopki wiesz jak się z tym obsługiwać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

mozesz oddać mi ale ( wg mnie ), nie będę wnikał w ilość gotówki przelicz sobie

- gotkwka na koncie: 4x miesięczne dochody ( nie masz rodziny więc nie musisz mieć 6x
  • Odpowiedz
Pytanie jak zgromadziles 500k oszczednosci + mieszkanie + auto oszczedzajac 3k/miesiac?

@kuddelmuddel: @pp93: I teraz zadaj sobie pytanie. Czy gościu który zgromadził taki kapitał pyta o rady na wykopie gdzie ulokować kapitał zamiast doradcy finansowego. Wykop gdzie większość użytkowników to 30 latkowie mieszkający z rodzicami na najniższych.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak można być tak głupim, żeby dopiero po uzbieraniu 500 tysięcy złotych zacząć się interesować inwestowaniem? Chyba że masz naprawdę intratny biznes i to wygenerowałeś w jakieś 2 lata.

Podział spoko, tylko to wszystko co rozpisałeś to powinno Ci zająć z 1 rok albo i 2 lata żeby się obkupić - jak Ty nic nie masz doświadczenia z inwestowaniem, uzbierałeś 500k i wsadzisz 30k w krypto to się zesrasz
  • Odpowiedz
Zgromadziłem do tej pory łącznie 500k zł oszczędności i chciałbym je ulokować w bezpieczny sposób, który jednocześnie pozwoli na sensowne zyski w długoterminowej perspektywie.

@mirko_anonim: nie napisales najwazniejszego info, mianowicie na co zbierasz siano....
  • Odpowiedz
@javelin: Moja osobista preferencja, bo są różne ETF i różne cele inwestycyjne, ale moim zdaniem inwestycja w kilka wybranych dobrych popularnych spółek amerykańskich daje dużo większą szansę zarobku. ETF to bardziej na przetrzymanie kapitału i dywersyfikację, bo dużych zysków bym się nie spodziewał.
  • Odpowiedz