Wpis z mikrobloga

Co mogę dodać do swojej przykładowej kolacji aby mieć 80% węglowodanów 10% białek i 10% tłuszczów? Wywaliłem już prawie wszystko, moje śmieciowe jedzenie to kilka kromek chleba XD Bardzo prosiłbym o pomoc gdyby chciało się komuś dać mi jakieś wskazówki. Skąd troszkę tłuszczu jak nie z orzechów? Skąd białka?
Jestem na diecie witarianskiej, jem prawie wszystko surowo, głównie skoncentrowane w blenderze. Nie pytam o opinie o diecie bo czuję się jakieś 2000x lepiej od kiedy się stosuje do diety raw. Pytam o surowe źródła białek i tłuszczów i co mógłbym dodawać do owoców i warzyw żeby dietą była 80/10/10

#dieta #wegetarianizm #witarianizm #wege #jedzenie #zywnosc #zdrowie dodaje tag #medycyna bo ta dieta leczy z raka i #psychologia bo mnie powaliło na tym punkcie kompletnie #gotowanie #odchudzanie
przegladarkauzy - Co mogę dodać do swojej przykładowej kolacji aby mieć 80% węglowoda...

źródło: Screenshot_2023-10-15-09-56-09-899_com.ionicframework.test589929

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lenalee: To czym moge się na zdrowo poratować żeby nie umrzeć z głodu? XD Bo nie rozumiem, przecież mięso i nabiał są szkodliwe, podobnie jajka nie wspominając o produktach mącznych. Jak mam skompletować dietę żeby tych niedoborów się nie nabawić?
Twoja wiedza brzmi jak jakieś szeroko opisane podręczniki, ale z moich obserwacji wynika że wystarczy po prostu jeść warzywa i owoce, wsparte orzechami. Głodówki są pewnie ultra szkodliwe, co? A
  • Odpowiedz
Głodówki są pewnie ultra szkodliwe, co?

@przegladarkauzy: Jasne że nie, nie jadłam 10 dni i mogłabym dłużej, zaczęłam jeść tylko dlatego żeby nie przegapić końca sezonu na truskawki XD Jak pościsz to zjadasz własny tłuszcz, więc chcąc niechcąc jesteś wtedy na wysokotłuszczowej-niskowęglowodanowej diecie, a nie na wysokowęglowodanowym 80/10/10.
Ale w sumie nie ważne czy będziesz jadł 80% kcal z węgli czy 80% z tłuszczu, ważne żeby nie jeść wg tej standardowej diety, gdzie jest i tłusto i słodko i za dużo białka, bo właśnie to jest niezdrowe, nie miesza się paliwa xd

przecież mięso i nabiał są szkodliwe, podobnie jajka nie wspominając o
  • Odpowiedz
@Lenalee: dziękuję za taką szeroką odpowiedź ()
Póki co wygląda to okej, kiedyś mi się śniło żebym jadł trochę nabiału, zobaczę czy nie będę mieć niedoborów a jakby co to włączę pokarmy mające w sobie te witaminy.
Co do zimy to słyszałem że to mit że będzie ci zimno a gorące pokarmy i napoje dostarczają tylko ułudy ciepła tak naprawdę organizmu nie rozgrzewając.
  • Odpowiedz