Aktywne Wpisy
ataeB +10
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +178
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i c--j. I fajne to jest.
@PiersKurczaka: bo polacy dalej maja kompleksy wzgledem innych, a zwlaszcza zachodu, co zreszta widac po wyborach
Bez problemu znajdziesz w kraju co najmniej jedną osobę, która mówi "tortija", więc twoje "wszyscy" już nie ma tutaj absolutnie żadnego zastosowania, bo nawet jeśli tylko jedna osoba z 40 milionów robi coś inaczej, to już nie można powiedzieć "wszyscy". Bo wszyscy to wszyscy, a nie wszyscy bez jednej osoby.
Zalecam stosowanie form "większość", "mało kto", "zazwyczaj", "rzadko". Najlepiej poprzedzone też "wydaje mi się, że", jeśli nie bazujesz na twardych danych, a jedynie na swoich
Tymczasem op:
@gazozaur: ja nie.
Komentarz usunięty przez autora
- co tu jest napisane?
- wieprzowina w sosie słodko kwaśnym
@PiersKurczaka: Poprawna forma: Wydaje mi się, że w Polsce większość mówi tortilla i mało kto to wyśmiewa
Komentarz usunięty przez moderatora