Aktywne Wpisy

kutmen2 +19
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę

Jagoo +59
A więc jestem po moim pierwszym festiwalu, gdzie wzięli mnie jako osobę od dekoracji. Wspaniała była to przygoda, aczkolwiek nie była to łatwa rzecz. Przez tydzień po 10 godzin dziennie pracowaliśmy nad tworzeniem przestrzeni imprezowej dla ludzi. Niesamowicie było potem obserwować ludzi, którzy robią sobie zdjęcia z moimi deco!
Więcej fot w komentarzach
#jagooart #totemfestiwal #dekoracje #uvart #tworczoscwlasna #sztuka #
Więcej fot w komentarzach
#jagooart #totemfestiwal #dekoracje #uvart #tworczoscwlasna #sztuka #
źródło: temp_file3174380517716913967
Pobierz

Tylko w Polsce to jest VINGARDIUM LEVIOSSSSA NIE LEVIOSA
Niemiecki to język z dużym wpływem na świat i słownictwo, a też ich bolały zady, że francuski wszędzie i czyścili. Dzisiaj goście z Rammateina narzekają żę "We're all living in Amerika, Amerika".
A sporo zapominanych polskich słów i związków frazeologicznych też kiedyś zostało zmałpowane skądś.
Inna sprawa, że polskie słowotwórstwo trochę
źródło: TASS_51353783
PobierzTy to pewnie zamiast do Nowego Jorku polecisz do Nju York’u, a zamiast pierogów zjesz dumplingsy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@gazozaur: ja mówię tortija, ogólnie jeśli wypowiedzenie słowa "poprawnie" nie wymaga wysiłku, to tak mówię. Czyli tortija albo spagetti bolonieze, ale już jak ktoś pyta, jaki mam samochód, to powiem, że peżota, a nie wydurniam się z jakimś peżo, tak samo powiem citroen a nie sitʁoen
@Jarek_P: To mnie zawsze rozwala. Jak słyszę Wittchen to mam spięcie w mózgu, bo wydaje mi się, że powinno się "Wyczen" czytać czy coś w tym stylu :D
Z łacinki na cyrylice i tak trzeba zrobić transkrypcję i tak, więc równie dobrze można to zrobić tak, żeby oddać brzmienie.
No ale i tak nie do końca to zrobili, bo we francuskim już dawno tego "m" na końcu nie ma w wymowie, tylko jest "ę". Czego Ruscy
Tortilla czytane przez l - placek mączny z kuchni tex-mex
Tortilla czytane przez j - hiszpański omlet
Nie napisałeś o które danie chodzi więc nie wiadomo kto jest nieukiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: circlek
Pobierz