Wpis z mikrobloga

766 592 + 63 = 766 655

Dziś mega nieprzyjemna sytuacja na drodze. Wyjechaliśmy gravelami na szosę, taka droga gminna gdzie w niedzielę samochód jedzie co 10 minut i jest ograniczenie do 50 km/h. Trąbi na nas samochód, spoko. Ale nagle wyprzedza nas na żyletki, nie wiem 20 cm może 30 cm od nas. Masakra jakaś! Poleciały w jego stronę zasłużone faki. Koleś się oburzył i zatrzymał na środku ulicy, tak że blokował ruch w oba kierunki. Otwiera oko i coś się drze, że jakim prawem pokazujemy mu środkowy palec, że nie umiemy jeździć po ulicy i w ogóle. Coś we mnie pękło, koleś tak nas wyprzedza, że prawie zabija, zatrzymuje się na środku drogi i nas wyzywa od debili, co nie potrafią jeździć po drogach. Tyle ch** i kur dawno (a może nigdy) nie użyłem. Trochę mi głupio, bo faktycznie puściły mi hamulce. No ale koleś rzeczywiście sprowokował niebezpieczną dla nas sytuację na drodze!

#rowerowyrownik #rusztorun #szosa

Skrypt | Statystyki
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@i-marszi nazwałeś kutasiarza kutasiarzem i tyle.
Z dwojga złego lepiej słownie puścić emocje niż ręcznie :)
Swoją drogą znowu myślę o zakupie kamerki na rower przez takie akcje.
  • Odpowiedz
@Wycu91: tylko co Ci z kamerki? to tak jak w samochodzie, masz nagranie przy kolizji i tyle. Zupełnie inaczej byłoby jakbyś wysyłał na policje i musieliby się zająć takim zgłoszeniem wzywając typa na komendę, a nie opowiadać, że nagranie niewiadomo z kiedy bo datę i godzinę można sobie źle ustawić itd. Dopiero takie działania trochę by ucywilizowały zachowanie. W Szkocji wystarczy, że zadzwonisz na policje i powiesz, że ktoś jedzie
  • Odpowiedz
@i-marszi: dobrze zrobiłeś. jak typ z auta jest chamem i ciulem to zachowanie normalne - tłumaczenie nic nie da. Tylko bezpośrednie chamstwo k-------e itp x10 zakrzyczenie k----a dotrze do takiego ciasnego umysłu.
  • Odpowiedz