Pracuje ktoś z was teraz za granicą a zaczynał w Polsce?
Nie wiąże swojej przyszłości z Polską i po zdobyciu jeszcze kilku lat expa chciałbym szukać czegoś poza granicami. Zastanawia mnie jednak czy firmy z zagranicy zwracją uwagę na dyplom polskiej uczelni np. UW czy PŁ? W obecnej firmie nawet nie pytali o uczelnię a interesował ich tylko github ale jeśli zagranicze firmy patrzą na dyplom to mógłym na szybko ogarnąć jakiegoś magistra z infy.
@xmadesio: Czasami jest tak, że firmy wymagają wyższego wykształcenia. Na to jaką gownouczelnie w PL skończyłeś (bo innych nie ma w Polsce) to raczej nie patrzą.
@xmadesio: jak będziesz miał wystarczająco expa to będziesz dostawał oferty z realokacja.
O ile to nie jest Szwajcaria albo USA to po realokacji będziesz zarabiał netto mniej niż w Polsce. No ale jak nie chcesz tu mieszkać to pewnie mniejsza kasa ci nie będzie przeszkadzała
@xmadesio dyplom jest ważny w pierwszych 3-5 latach, potem tylko w przypadku gdy jest łatwa kasa, jakieś dotacje i potrzebny jest do dokumentacji. @LazyInitializationException dokładnie
@xmadesio: 4 lata w firmie w US here (jedna z fortune500), wymagali wyższego na stanowisko seniorskie, musiałem wypisać jakaś śmieszna zgodę na przetwarzanie danych i upoważnienie do kontaktu w moim imieniu po to żeby pracodawca mógł zweryfikować czy to co zgłaszam pokrywa się z tym co maja w dziekanacie gdy do nich napisali
Ja jestem po polibudzie śląskiej ale tak naprawdę to może być nawet jakieś prywatne gowno - i
Może i dokonują ludobójstwa w gazie, okaleczają dzieci i znęcają się nad zwierzętami, ale za to dzięki nim mamy paliwo po 6 zł ( ͡°͜ʖ͡°) #iran #izrael #usa #zydzi #zyd #paliwo #palestyna
Pracuje ktoś z was teraz za granicą a zaczynał w Polsce?
Nie wiąże swojej przyszłości z Polską i po zdobyciu jeszcze kilku lat expa chciałbym szukać czegoś poza granicami.
Zastanawia mnie jednak czy firmy z zagranicy zwracją uwagę na dyplom polskiej uczelni np. UW czy PŁ?
W obecnej firmie nawet nie pytali o uczelnię a interesował ich tylko github ale jeśli zagranicze firmy patrzą na dyplom to mógłym na szybko ogarnąć jakiegoś magistra z infy.
@bb89: Właśnie minęły 3msc, jeszcze 21 ( ͡° ͜ʖ ͡°) i będę zaczynał się rozglądać poza granicami.
O ile to nie jest Szwajcaria albo USA to po realokacji będziesz zarabiał netto mniej niż w Polsce. No ale jak nie chcesz tu mieszkać to pewnie mniejsza kasa ci nie będzie przeszkadzała
@LazyInitializationException dokładnie
@xmadesio: No na szybko to chyba się nie da,
Ja jestem po polibudzie śląskiej ale tak naprawdę to może być nawet jakieś prywatne gowno - i
Bo za granicą masz są wyższe podatki
@Patryk4: Będąc juniorem ciężko jest wymyśleć coś nowego.
W większości CV juniorów znajdziesz klony popularnych apek.