Wpis z mikrobloga

Z racji tego, że ostatnio widzę sporo wpisów z tagiem #divyzwykopem pragnę wszystkim przypomnieć, że diva to wybitna artystka, najczęściej śpiewaczka operowa, a wy po prostu chodzicie na k---y. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#muzyka #diva
Drogomir - Z racji tego, że ostatnio widzę sporo wpisów z tagiem #divyzwykopem pragnę...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 206
@Drogomir:

używanie tej nazwy to psychologiczne wyparcie w wykonaniu tych facetów.
Brzmi pozornie kulturalniej, mniej niemoralnie, mniej ordynarnie, niż prostackie "b----l", "p---------a", itd
  • Odpowiedz
@Drogomir: @spere ciekaw jestem czy tak samo używacie poprawnego słowa "konkubina" lub "konkubent" w odniesieniu do par niebędących małżeństwem i mieszkających razem, czy wtedy już sami uciekacie się do nowomowy i mówicie "partner" i "partnerka" - a ich dzieci nazywacie bękartami?
  • Odpowiedz
  • 45
ciekaw jestem czy tak samo używacie poprawnego słowa "konkubina" lub "konkubent" w odniesieniu do par niebędących małżeństwem i mieszkających razem

@klamkaodokna: nie wiem jak kolega, ja tak. Ale to w ogóle jest chybione porównanie, bo "partner" czy też pełniej "partner życiowy" to jak najbardziej poprawne określenie, a nie żadna nowomowa. Natomiast mówienie diva na prostytutkę to jest po prostu nieprawda xD
  • Odpowiedz
ciekaw jestem czy tak samo używacie poprawnego słowa "konkubina" lub "konkubent" w odniesieniu do par niebędących małżeństwem i mieszkających razem, czy wtedy już sami uciekacie się do nowomowy i mówicie "partner" i "partnerka" - a ich dzieci nazywacie bękartami?

@klamkaodokna: Twoje bezsensowne porównanie miałoby sens, gdyby ludzie żyjący w konkubinatach na co dzień nazywali swoje partnerki per "moja dama" a dzieci per "mój potomek". Tymczasem słowo słowo partner/partnerka w tym
  • Odpowiedz
ciekaw jestem czy tak samo używacie poprawnego słowa "konkubina" lub "konkubent" w odniesieniu do par niebędących małżeństwem i mieszkających razem, czy wtedy już sami uciekacie się do nowomowy i mówicie "partner" i "partnerka" - a ich dzieci nazywacie bękartami

@klamkaodokna: I to jeszcze JAK!
  • Odpowiedz
Z racji tego, że ostatnio widzę sporo wpisów z tagiem #divyzwykopem pragnę wszystkim przypomnieć, że diva to wybitna artystka, najczęściej śpiewaczka operowa, a wy po prostu chodzicie na k---y. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Drogomir: jak bylem maly to ogladalem 5ty element i na koniec tej DIVIE flaki rozprul i wyciagnal z jelit taki kamien magiczny. fuj
  • Odpowiedz
@Drogomir: kolego to jest stare okreslenie teraz sie mówi "idzie się na damy" a jak idziesz sie umowic ze zwykla laska to mowisz "ide na spotkanie ze świnią"
  • Odpowiedz