Wpis z mikrobloga

Budze się codziennie i myślę, że chyba żadne sprawy związane z tragicznymi wydarzeniami zakończonymi śmiercią mnie tak nie oburzyły jak te 2, które jak w soczewce pokazują kompletny rozkład państwa i jego patologiczne mechanizmy. A co słyszeliśmy 8 lat temu? Że państwo powinno być silne, szczególnie silne wobec silnych, nie słabych.

Chodzi o sprawę kierowcy autobusu, który przejechał dziewczynę przy próbie napaści na niego oraz o sprawę tego Sebka, o którym możemy z niemal 100% pewnością powiedzieć, że swoją szaleńczą jazdą przyczynił się do spłonięcia 3-osobowej rodziny.

W pierwszej, człowieka, który w skrajnym stresie, po groźbach i próbie napaści na niego, w obawie o własne życie rozjechał niechcący patusiarę, która uczestniczyła w jakiś dzikich burdach, która do tego pomyliła ulicę z chodnikiem, DOSTAŁ 16 LAT. Więcej niż wielu zwyrodnialców i morderców, którzy pastwili się nad swoimi ofiarami. Człowiek, który nie powinien spędzić w więzieniu ani 1 dnia, spędzi tam 16 lat!! Dlatego, że bał się o swoje życie i dlatego, że jest zwykłym, szarym, kierowcą autobusu bez milionów na koncie, bez znajomości w prokuraturze i sądach.

W drugiej, gdzie mamy do czynienia z osobą, która wręcz od początku była przez służby chroniona i wybielana. Policja nie powiązywała 2 zniszczonych, dokładnie w tym samym czasie, obok siebie samochodów o to, że były uczestnikami tego samego zdarzenia. Od początku forsowano w prokuraturze opcję, że KIA sama zjechała w barierki i spłonęła. Nawet gdy sprawa stawała się bardzo medialna, Zero, który zwykle jest niezwykle radykalny w swoich działaniach i słowach, zachowywał niezwykłą wstrzemięźliwość. Dali gościowi kilka dni by pozałatwiał sprawy, porobił przelewy, spakował się i wypierd*** z kraju by dalej sobie żyć w luksusie smiejąc się zwykłym ludziom w twarz.

Brak mi słów na ten namokły karton. W prokuraturze i w policji powinny polecieć głowy od samego dołu do ministerstw, ale nie poleci nikt bo to namokły, skorumpowany karton.

#bmw #polskiedrogi #policja #wypadek #afera #polska #lodz
Syn_Tracza - Budze się codziennie i myślę, że chyba żadne sprawy związane z tragiczny...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W pierwszej, człowieka, który w skrajnym stresie, po groźbach i próbie napaści na niego, w obawie o własne życie rozjechał niechcący patusiarę, która uczestniczyła w jakiś dzikich burdach

@Syn_Tracza: rozjechal dziewczyne ktora probowala powstrzymac bójkę. Nafurany tramadolem tak, że nie widzial co ma przed sobą.
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza aaaa to, że kierowca autobusu był pod wpływem różnych substancji psychoaktywnych oraz miał historię agresywnych zachowań za kierownicą to już pominiesz? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bardzo mi się podoba, że wykopki nagle bronią prowadzenia autobusu będąc naćpanym xDDd
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: oprócz opioidów w jego organiźmie zapomniałeś też o tym, że najpierw ten kierowca potrącił jednego z uczestników zdarzenia i dopiero wtedy pojawiła się agresja w jego stronę.

No ale chlip chlip biedny kierowca, wyrwał chwasta.
  • Odpowiedz
  • 3
rozjechal dziewczyne ktora probowala powstrzymac bójkę. Nafurany tramadolem tak, że nie widzial co ma przed sobą.

@slapdash:

przeraża mnie ilość psycholi na wykopie broniących kierowcę busa.
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza gdyby na ulicy nie było burdy to kierowca nie byłby naćpany? xDDDDDDD

Normalny typ by nie podjeżdżał i nie popychał ludzi na jezdni autem. Nikt nie zwracał uwagi na autobus, dopóki nie zaczął się w--------ć w ludzi.

Więcej fikołków zrób
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: kierowca autobusu widząc osoby na ulicy:

1 - nie zatrzymał się w bezpiecznej odległości, bo widział sytuacje już z około 50 metrów
2 - ominął przystanek na którym powinien się był zatrzymać 20m przed bójką
3 - nie wykorzystał dwóch wolnych pasów ruchu obok osób na ulicy żeby odjechać bezpiecznie z miejsca zdarzenia
4 - celowo podjechał do osób na ulicy, zatrzymał się, zatrąbił a gdy został zignorowany celowo
  • Odpowiedz
rozjechał niechcący patusiarę

@Syn_Tracza: zaraz po tym jak CELOWO wjechał w grupę ludzi próbując autobusem rozgonić bójkę... Jak się bał patusów to mógł się zatrzymać 100m od przystanku. Pasażerowie też by mu za to podziękowali.
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: naćpany kierowca autobusu wjeżdża w ludzi którzy stoją przed nim, nie próbuje ich w żaden sposób omijać, nie rozważa żadnych innych opcji tylko wpier**la się w nich i ciągnie 19 latke przez kilkadziesiąt metrów pod autobusem jako niewinny? Ja wiem ze wykopki są zje*!%ne ale serio, nie rób z siebie debila.
  • Odpowiedz