Aktywne Wpisy

poorepsilon +7
Jak reagujecie na fakt, że mimo osób wokół was nie macie nikogo, z kim czujecie intelektualną więź?
Mam przyjaciółki i bliskich: E., A., K., D. oraz siostry: N., G. i Z. A jednak czuję się samotna na poziomie przetwarzania świata i rozumienia idei. Spotykam się z przyjaciółmi, rozmawiam z nimi, pomagam im, a oni pomagają mi. Jeśli chodzi o wysiłek włożony w relację, jest on zazwyczaj równoważny. Niestety, osoby, z którymi przebywam, nie
Mam przyjaciółki i bliskich: E., A., K., D. oraz siostry: N., G. i Z. A jednak czuję się samotna na poziomie przetwarzania świata i rozumienia idei. Spotykam się z przyjaciółmi, rozmawiam z nimi, pomagam im, a oni pomagają mi. Jeśli chodzi o wysiłek włożony w relację, jest on zazwyczaj równoważny. Niestety, osoby, z którymi przebywam, nie
raseri 0
Macie coś do polecenia co bardzo wciąga i nie chce się spać?
Z tych które mnie wciągnęły mniej lub bardziej to:
Dom z papieru
Turbulencje
Lucyfer
Z tych które mnie wciągnęły mniej lub bardziej to:
Dom z papieru
Turbulencje
Lucyfer

Ok czy tylko mi sie wydaje ze jest jakis ogolnoswiatowy spisek psychologow i terapeutow by wciskac terapie gdzie popadnie?! Co jakis komentarz na wykopie "Musisz isc do psychologa, bardzo mi pomogl". Co druga osoba w wywiadzie na onecie czy gazecie "chodzę na terapie". Co nie wejde na reddita "Also, THERAPY! …like for life". Kurde trzeba bylo zostac psychologiem - plywalbym teraz w hajsie.
Ale wracajac, Wam tez sie wydaje ze ciagle jest push by pojsc na terapie? Ja pamietam ze chodzilem w latach 2000's do psychologa i jak sobie to teraz przypominam i te dyrdymaly-oczywistosci ktore byly mowione to az mnie skreca w srodku ze na to wydalem pieniadze.
Konspiracja czy moze jestem chory psychicznie i wszedzie widze spisek XD ?
#psychologia #pytanie #logikaniebieskichpaskow #depresja (zasieg)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
dla jakiegoś np. aktora czy sportowca który opowiada że ma swojego terapeutę, wydać dwie stówki czy ile to kosztuje, za to żeby sobie poukładać w głowie pewne sprawy - to może być dobra cena
dla przeciętnego wykopka - to już jest drogo, dla niego jest darmowy wykop
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5037550/autoterapia-sto-dni-do-szczesliwego-zycia
Ale terapeuci w 99% to julki co niczego nie umiały wiec poszły na psychologię
@mirko_anonim: Jakby nie patrzec polowa tego kraju jest DDA...
@mirko_anonim: No spoko, nawet nie potrafisz odróżnić terapeuty od psychologa
Zarowno moja
Jeśli się samemu tego nie potrafi/nie ma takiej osoby, to dlaczego nie, ale bałbym się
@mirko_anonim: jest, ale w ogóle mnie to nie dziwi, w dzisiejszych czasach każdy ma jakieś problemy w głowie które utrudniają życie, dopiero od niedawna ludzie stają się świadomi że może być inaczej i można to zmienić właśnie za sprawą terapii