Wpis z mikrobloga

@Dominias: na stack często dostaniesz sensowną odpowiedź, nawet jeśli Twoje pytanie się powtarza, albo ma odpowiedź łatwą do znalezienia w dokumentacji. Na elektrodzie zostaniesz zjechany nawet jeśli Twój problem jest nietypowy i wszelkie próby wyszukiwania sugerują, że pojawił się po raz pierwszy na forum.
  • Odpowiedz
@Dominias: @mcnight95 @eloar Zgadza sie. Bardzo rzadko korzystam ze Stack Overflow, a jak juz to robie to jest to ekstremalna sytuacja. Jeszcze nigdy nie dostalem odpowiedzi xD

Za to na pytania typowo "juniorskie" to typy sie przescigaja w odpowiadaniu juz po 10 sekundach
  • Odpowiedz
Jeszcze nigdy nie dostalem odpowiedzi xD

@hufsa: czasem tak bywa. Czy zdarzyło Ci się udzielać odpowiedzi w jakiś pytaniach, takich "nie juniorskich"? Stack jest społecznością.
  • Odpowiedz
@Dominias: SO jest dobrzym przykładem jak nazi-moderacja potrafi dać dobre efekty, wcześniej na forach to było coś w stylu:

ja: hej jak zrobić coś specyficznego w języku X? szukałem już na forum i nie znalazłem rozwiązania
debil1: używasz języka X? przecież język Y jest dużo lepszy
debil2: w google znajdziesz odpowiedź, nie znalazłeś? lol, ja znalazłem od razu ale ci nie powiem to się nauczysz korzystać z wyszukiwarki
debil3: nie wiem jak to jest
  • Odpowiedz
@mcnight95: to zależy. Jeśli mówisz o jakimś JS/TS to się zgodzę, ale przy Javie albo innym C++ dochodzą tylko małe featury, w bibliotekach tak samo
  • Odpowiedz
@wh0ami: No i tam wszystko już jest rozwiązane i udokumentowane, a spróbuj na stacku znaleźć cokolwiek poważniejszego w temacie clouda czy k8s - oprócz jakichś banałów nie ma tam nic. Od dłuższego czasu moim głównym źródłem wiedzy sa issues na githubie, lub fora czy slacki/discordy konkretnych technologii.
  • Odpowiedz