Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
fan_Kazika +20
źródło: temp_file6960868448982367867
Pobierz

Ponad tygodniowy wypad na Green Velo pod kryptonimem BMW - czyli odcinek Biebrza-Mazury-Warmia. Spoilerując to ostatecznie do Warmii jednak nie dojechałem, zakończyłem trasę w Korszach, no ale i tak było sporo fajnej eksploracji, zwłaszcza że nie trzymałem się sztywno szlaku i było parę odbitek, jak np. cały dzień po Puszczy Rominckiej, przedzieranie się wzdłuż Kanału Mazurskiego czy zadupia przy granicy z ruskimi w gminie Budry. Dwa noclegi w hamaku, reszta w spontanicznie szukanych kwaterach, sporo zwiedzania jak np. Mamerki, Węgorzewo, czy klasztor w Wigrach. Na ostatnie kilometry wpadł z wizytą @cezeterson, miałem jeszcze parę godzin do pociągu, to zrobiliśmy bonusową rundkę zebrać jego #kwadraty. Dzięki za fajny odcinek! (choć niesmak pozostał, po tej nawrotce na niezłej polnej drodze po kwadrat… )
#rowerowyrownik #rower #gravel #100km #bikepacking #greenvelo
Skrypt | Statystyki
źródło: 20230906_091840_copy_2312x1302
PobierzRaczej niewiele się zmieniło, główny schemat leci podobnie, czyli strony lokalne, gmin -> geocaching/polska niezwykła -> mapy.zabytek.gov.pl/ ; wszystko co znalazłem oznaczam na google mapsach gwiazdkami
1. ogólne przeglądanie google mapsów/OSM w poszukiwaniu jakichś