Aktywne Wpisy
WielkiNos +351
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja różowa jest dziwna. Jesteśmy razem dwa lata i wszystko układało się super. Byliśmy razem na wakacjach i trochę czasu po nich wyszło, że jest w ciąży. Faktycznie trochę mnie tam poniosło. Ciąża jest wczesna. Ja się ucieszyłem... Mam 32 lata a ona 29. Tylko, że ona oznajmiła mi że dziecka nie chce bo jej nie stać... Jej nie stać. Ja mam mieszkanie, dobre zarobki a u niej jest
Moja różowa jest dziwna. Jesteśmy razem dwa lata i wszystko układało się super. Byliśmy razem na wakacjach i trochę czasu po nich wyszło, że jest w ciąży. Faktycznie trochę mnie tam poniosło. Ciąża jest wczesna. Ja się ucieszyłem... Mam 32 lata a ona 29. Tylko, że ona oznajmiła mi że dziecka nie chce bo jej nie stać... Jej nie stać. Ja mam mieszkanie, dobre zarobki a u niej jest
W zeszłym miesiącu chciałam załatwić sprawy związane z telewizją i internetem - punkt w moim mieście nie istnieje od roku (kiedyś normalnie załatwiałam tam sprawy), a w salonie Play obok, który niby przejął moją telewizję nie dowiedziałam się nic, polecono mi dzwonić na infolinię, na której finalnie po 30 paru minutach załatwiłam sprawę, z czego 25 minut słuchałam muzyczki.
Moja praca polega na wykonywaniu dużej ilości telefonów - dawniej dzwoniłam na infolinię jakiejś firmy kurierskiej, łączyłam się z konsultantem, załatwiałam sprawę - teraz proces jest wydłużony o rozmowę z BOTEM Aliną, Kasią, Basią, Franią czy #!$%@? wie jak Jej na imię - strasznie to uciążliwe, zresztą na infolinii Play również z tym botem walczyłam.
Korzystam również z wielu stron internetowych, aby wycenić towar dla mojego klienta - ilość czatów, botów i "pomocników" na stronach przechodzi ludzkie pojęcie, ale zawsze wybieram opcje zadzwonienia do człowieka i pogadania, ustalenia i się luzujemy.
I okej, może się czepiam, bo mam 30+ lat, ale o wiele bardziej wolę ten stary model załatwiania spraw - wiecie o co mi chodzi, spotkać się, porozmawiać, a jak nie możemy się zobaczyć twarzą w twarz to pogadać przez telefon, ale nie z botem tylko z normalnym człowiekiem :)
I jasne, mam świadomość, że "takie teraz mamy czasy", ale jakoś najzwyczajniej w świecie nie jestem przekonana. I tyle. Bez spiny oczywiście, miłej środy :)
#pracbaza #przemyslenia #polska #swiat
Komentarz usunięty przez autora
Jezeli Twoja średnia wartość klienta z tych co się odbije nie pokrywa kosztów działania całego działu, po co mieć ten dział?
A jak ktoś rzeczywiście potrzebuje jak np. @Strigiformesman to przez to ma utrudnione, bo musi przebić się przez boty.
@Typ0wa_Karyna: masze może 30+ ale mental 60+.
Generalnie załatwienie takiej rzeczy jak kablówka czy abonament przez internet jest 10razy szybszy.
Dostaniesz DOSŁOWNIE to samo co na miejscu ale dużo szybciej bo:
- nie musisz jechać do punktu
- nie musisz czekać aż konsultant będzie wolny
- nie musisz dyktować swoich danych konsultantowi, który wypełnia dokładnie ten sam formularz, który Ty możesz wypełnić
Komentarz usunięty przez autora
"No siadaj tu za biurkiem, jak telefon zadzwoni to
@Typ0wa_Karyna: a ja wolę z botem i widocznie większość woli, tak że mówi się trudno ¯\(ツ)/¯
Ale takie gadanie jest pełne ignorancji, nie automatyzujmy np. rolnictwa bo ludzie coraz mniej czasu spędzają na dworze. Oczywiście lepiej siedzieć w piachu i pyle, albo stać pochylonym przy szparagach.
Jedyne z czym się zgadzam, że mamy mnóstwo automatyzacji a pracy nadal tyle samo, reszta
Moim ulubionym sposobem za to jest strona internetowa, np. do lekarza - wchodzę na lekarza, który mnie interesuje, typ usługi wybieram i sprawdzam jego kalendarz. U tego nie