Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +19
Pracuję na pełen etat, zarabiam powyżej średniej krajowej i nie stać mnie na nic.
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Krecik_Cygan +2
Moja różowa jest dziwna. Jesteśmy razem dwa lata i wszystko układało się super. Byliśmy razem na wakacjach i trochę czasu po nich wyszło, że jest w ciąży. Faktycznie trochę mnie tam poniosło. Ciąża jest wczesna. Ja się ucieszyłem... Mam 32 lata a ona 29. Tylko, że ona oznajmiła mi że dziecka nie chce bo jej nie stać... Jej nie stać. Ja mam mieszkanie, dobre zarobki a u niej jest faktycznie gorzej. Zarabia takie 4 do 5 tysięcy ale na L4 dostawałaby mniej. Ja się tym nie przejmowałem bo przecież mam mieszkanie i pieniądze. Ona mówi, że nie będzie sprowadzać dzieci na świat bo nie jest w stanie nic dać temu dziecku i nie chce ryzykować bezdomności czy domu samotnej matki gdyby coś nie wyszło. Załamałem się jak to usłyszałem.
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: zerwij z nią, bo to jakaś wariatka z urojeniami
@mirko_anonim:
- dziecko z wpadki
- ja/mnie
Z tego co piszesz ona nie chce mieć dzieci. Wiedziałeś o tym wcześniej? Szukaj innej kandydatki na żonę jeśli masz inne podejście do potomstwa.
Na marginesie: ona nie wiąże przyszłości z tobą, nie ufa ci, nie chce być od ciebie zależna.