Aktywne Wpisy
Tyrande +20
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +46
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
W zeszłym miesiącu chciałam załatwić sprawy związane z telewizją i internetem - punkt w moim mieście nie istnieje od roku (kiedyś normalnie załatwiałam tam sprawy), a w salonie Play obok, który niby przejął moją telewizję nie dowiedziałam się nic, polecono mi dzwonić na infolinię, na której finalnie po 30 paru minutach załatwiłam sprawę, z czego 25 minut słuchałam muzyczki.
Moja praca polega na wykonywaniu dużej ilości telefonów - dawniej dzwoniłam na infolinię jakiejś firmy kurierskiej, łączyłam się z konsultantem, załatwiałam sprawę - teraz proces jest wydłużony o rozmowę z BOTEM Aliną, Kasią, Basią, Franią czy #!$%@? wie jak Jej na imię - strasznie to uciążliwe, zresztą na infolinii Play również z tym botem walczyłam.
Korzystam również z wielu stron internetowych, aby wycenić towar dla mojego klienta - ilość czatów, botów i "pomocników" na stronach przechodzi ludzkie pojęcie, ale zawsze wybieram opcje zadzwonienia do człowieka i pogadania, ustalenia i się luzujemy.
I okej, może się czepiam, bo mam 30+ lat, ale o wiele bardziej wolę ten stary model załatwiania spraw - wiecie o co mi chodzi, spotkać się, porozmawiać, a jak nie możemy się zobaczyć twarzą w twarz to pogadać przez telefon, ale nie z botem tylko z normalnym człowiekiem :)
I jasne, mam świadomość, że "takie teraz mamy czasy", ale jakoś najzwyczajniej w świecie nie jestem przekonana. I tyle. Bez spiny oczywiście, miłej środy :)
#pracbaza #przemyslenia #polska #swiat
@Strigiformesman: Oesu.. Dzwoniłem na infolinię Inei (internet, telewizja) bo po podpisaniu umowy przy próbie rejestracji w ich systemie nie dało się potwierdzić adresu email (klikając w link potwierdzający wywalało błąd).
Problem nie do rozwiązania samemu, w
@cebekk: aplikacja też ma #!$%@? na karyńskie przemyślenia i fochy
Taka praktyka, którą opisujesz (przedzieranie się przez boty itd) ma swoją kolokwialną nazwę "ścieżka zdrowia" i ma na celu odsianie klientów, którzy przychodzą z najmniejszymi pierdołami. Obsługa jednego zgłoszenia to w przybliżeniu 4 zł (oczywiście zależy od branży i firmy). Umieszczenie pierwszej linii supportu za takimi zasiekami to ogromna oszczędność dla firmy przy minimalnym "churnie" klientów. Łatwiej i w
@Malinowy_nos: o to to to, samobslugowa jest fajna jak masz do zeskanowania 3 rzeczy bo wtedy czas oszczedzasz ale jak widze ludzie 2 koszyki skanują i nikt im za to nie płaci to sie zastanawiam kto tu jest oszczedny bo chyba nie sa to kupujacy
Przedsiębiorcy inwestują w samoobsługowe kasy, cokolwiek co zastąpi człowieka.
PiSowcy: Dlaczego nie mammy pracy? Dlaczego janusze biznesu zarabiają wincej nisz kiedykolwiek???
@7160: A co mają robić? Wynajmować do usranej śmierci? xD Przecież to podstawowa potrzeba ludzka i poczucia bezpieczeństwa. Chciałbyś mieć DLA SIEBIE I SWOICH POTOMKÓW jakiś kapitał oraz nie wybierać życia pod płotem, bo powinęła ci się noga w życiu i nie masz hajsu na spłatę chorej raty kredytu. Lata zaniedbań w Polsce spowodowały, że Polska powiatowa nie ma obywatelom nic do zaoferowania oraz ludzie uciekając do większych wpadają w pułapkę chorych cen nieruchomości, które pożerają sporą część ich dochodu, zamiast dawać im wyższą stopę życia.
A Ty, zamiast próbować zmienić obecny stan rzeczy, to #!$%@? z argumentem z kapelusza: możesz przeprowadzić się na koniec Polski, tam jest taniej
Im mniej kontaktu z obsługą i urzędnikami tym lepiej. Wszystko powinno być do bólu uproszczone i zautomatyzowane. Nawet firmy już się przełamały do internetowej łatwej rezygnacji z usług zamiast wyłącznie sprzedaży i ukrywania formularzy zamknięcia.
@FrasierCrane: wpłatomat na szczęście jeszcze potrafię obsługiwać :D
No jak dla kogos mieszkanie to kwestia życia i śmierci - Bartoszyce. Zgodnie z twoją logiką to mieszkania w Warszawie powinny kosztować nieskończenie wiele - nie da się w Warszawie ulokować 30 000 000 Polaków i 10 000 000 Ukraińców i każdemu dać 100 metrowe
@Strigiformesman: No to jesteś w mniejszości xd
@7160: Człowiek za 3000zł to jest przez 10 lat 360 000zł. Człowiek pracuje na jedną zmianę, robot może pracować 24/7, pracownik 168h w miesiącu oraz defacto pracuje 10.5 miesiąca w roku (urlop 21-26 dni + l4 + święta państwowe). Dodatkowo robot wykonuje pracę znacznie dokładniej oraz