Aktywne Wpisy

AdamIspireGoral +362
To jest mój punkt startowy.
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
źródło: 1000003849
Pobierz
jegertilbake +231
Czy z uwagi na niska demografię w Polsce nadszedł w końcu najwyzszy czas, zeby księża przestali ubierać sie w sukienki jak transwestyci i znaleźli sobie żony z którymi założą rodziny pelne dzieci dajac przykład swoim parafianom?
#polska #pytanie #antynatalizm #bekazkatoli
#polska #pytanie #antynatalizm #bekazkatoli
źródło: 83622645d6a1239ce228e725bf0ec26f
Pobierz

![W Wirginii 2 psy zagryzły 23 jelonki w pogotowiu dla dzikich zwierząt [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/500bd119dbd9689e9136de2fbb16c514d275157cc1c264f8f4cc2177de9924d0,q80.jpg)

Od ponad roku pracuję jako inż. utrzymania komputerów na Linuxie.
Takie rzeczy robię w pracy:
- Bash (automatyzacje, przetwarzanie tekstu z logów)
- proste skrypty w Python
- analiza sieci (wireshark), konfiguracja na linuxie
- prosta analiza w excelu
Oprócz tego czuję się w miarę dobrze:
- sieci poziom CCNA
Programowania uczyłem się samemu i na studiach, ale żadnego języka nie znam jakoś dobrze
I nie mam wyższego wykształcenia. Przerwałem studia z powodu problemów ze zdrowiem.
Myślę nad pójściem w programowanie bo wydaje mi się to pewniejsze niż adminka (może się mylę?)
Ale nie wiem jaki język wybrać, żeby w miarę to co umiem (Linux, sieci) było jakimś plusem.
Na elektronice nie znam się kompletnie.
#pracait #programowanie #naukaprogramowania #linux #it
@leoha: to że Rust jest używany głównie w krypto to mit który został już dawno wielokrotnie obalony. Firmy piszą w tym API backendowe, systemy baz danych (np. Amazon S3, Dropbox), systemy przetwarzania logów, systemy przetwarzania zdarzeń (np. Kaskada), proxy sieciowe (Cloudflare), komunikatory (Discord), aplikacje mobilne (combo Flutter+Rust jest bardzo fajne), embedded, części
Za to w kwestii rozwoju w czystej administracji to bym dyskutował- owszem tam możesz iść w tajniki RHELa czy innego winserv, ale samym OSem dużo
@modry666
@tellet
@Dragonan
A od czego zacząć się uczuć w kierunku devops jeśli znam w miarę sieci,