Aktywne Wpisy
kfpwa +1016
#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485
Pobierz
bartlomiej_rakowski +426
Noo i to by było na tyle z dzisiejszych testów xD Sorry, że Was zawiodłem Szanowne Państwo, kochani moi. Zapytałem obsługę co jest pięć i powiedzieli, że dziś lepiej tego nie robić (uprzedziłem, że mam 3 wory butelek) bo sami jeszcze nie wiedzą i mają wytycznych jak postępować z butelkami bez znaku kaucji i dlatego też realizacja bonów jest utrudniona (naklejona kartka pic rel) - czyli pokrywa się to z tym co
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Od ponad roku pracuję jako inż. utrzymania komputerów na Linuxie.
Takie rzeczy robię w pracy:
- Bash (automatyzacje, przetwarzanie tekstu z logów)
- proste skrypty w Python
- analiza sieci (wireshark), konfiguracja na linuxie
- prosta analiza w excelu
Oprócz tego czuję się w miarę dobrze:
- sieci poziom CCNA
Programowania uczyłem się samemu i na studiach, ale żadnego języka nie znam jakoś dobrze
I nie mam wyższego wykształcenia. Przerwałem studia z powodu problemów ze zdrowiem.
Myślę nad pójściem w programowanie bo wydaje mi się to pewniejsze niż adminka (może się mylę?)
Ale nie wiem jaki język wybrać, żeby w miarę to co umiem (Linux, sieci) było jakimś plusem.
Na elektronice nie znam się kompletnie.
#pracait #programowanie #naukaprogramowania #linux #it
Możesz się uczyć milionów języków, co pewnie warto zrobić, ale jakbyś znał naprawdę dobrze Pythona, to z automatu sobie poradzisz w wielu zawodach IT
---Możesz jak najbardziej rozwijać się jako czysty admin.
---Możesz pójść w administrowanie instalacjami jakichś konkretnych aplikacji: SAP, Oracle EBS, SalesForce, Power BI i setki innych
---Możesz się rozwijać w kierunku stawiania i zarządzania lokalnej infrastruktury chmurowej. A więc sam terraform bez ansibla i wyżej.
---Możesz się rozwijać w kierunku administrowania centrami danych.
---Administracja instalacji baz danych Oracle lub jakichś rozwiązań
Rusta opłaca się uczyć? Jest praca?
@Dragonan: Co chłop merytoryczny komentarz napisał, aż musiałem sprawdzić czy to wykop. Plusa mu :)
Oczywiście można iść w standard czyli Python,
@przegrywam_przez_miasto: ??????????? nie chcę straszyć jakimiś GPT Bardami LLVM ale, kiedyś kiedyś niewiadomo za ile lat automatyzacja programistów nastąpi.
Z całego IT w pierwszej kolejności zautomatyzowany zostaną testerzy, potem frontasie, na końcu backusie (webowi, niskopoziomowi i ci od AI będą najdłużej ofc). Admin, DevOPS, sieciowec będą zautomatyzowani ostatni.
Tak więc - jak idziesz w
@przegrywam_przez_miasto: jakich języków programowania*
Polecam zacząć od polskiego.
@przegrywam_przez_miasto: w rust jest praca o ile jestes dobry z matematyki i rozumiesz kryptografie, tam ten jezyk jest atutem.