Wpis z mikrobloga

Ze wszystkich #mlm scamów najbardziej udanym jest bez wątpienia sekta Thermomixiarzy xD
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd

#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NaczelnyWoody: Wszystkie te wywody sekciarzy może miałyby sens na początku 2000 roku. Obecnie z AliExpress czy nawet z Lidla lub Biedronki kupisz to samo za 1/3 ceny.

Te garnki czy pościele dla emerytów są też ok. Problemem jest ta cena i model sprzedaży. Thermomix to ten sam typ MLM co te magiczne garnki.
  • Odpowiedz
Mam w domu rodzinnym nie polecam użyty chyba 5 razy na początku żeby zrobić mrożoną kawę i inne pierdoły a i raz ciasto(na bułki/kajzerki czy jak to sie tam mówi) ale słabe wyszło, najlepsze wychodzą dalej ręcznie ewentualnie polecam robota z kitchenAid jest lepszy do wyrabiania ciasta od thermomixa. Ogólnie ja dałem sobie spokój z takimi zabawkami w kuchni i po prostu zamawiam catering na cały miesiąc i szczerze mówiąc to najlepsze
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: co ma kuchenka indukcyjna do Thermomixa? Moja siostra z mężem go kupili i przy trójce dzieci bardzo ułatwia życie przy codziennym gotowaniu. Tylko to tacy ludzie, którzy po prostu bez problemu go kupili, a nie wzieli kredyt na 10 lat jak połowa użytkowników tego urządzenia.
  • Odpowiedz
O w mordę. Nie dam rady przeczytać wszystkich komentarzy, ale gównoburza jest wyborna :)

Ciekawe gdzie ja się mieszczę, jeżeli dostaliśmy z żoną 15 lat temu Thermomiksa na prezent ślubny od dzianej chrzestnej?
Sam bym go nie kupił, ale jak już mam, to używam i jestem zadowolony. Nie wiem, czy jest wart ceny, ale mogę powiedzieć, że na 15 lat używania... jest jak nowy. Tylko uszczelkę wymieniłem. Sprzęt nie do zdarcia. Ciekawe
  • Odpowiedz
@larvaexotech: Stary, jesteś na wykopie. Tutaj obowiązkiem wszystkich kucy, jest w----------e w życie wszystkich do około, bo jak ktoś śmie lubić coś czego oni nie lubią.
  • Odpowiedz
Chętnie stanę w walce z tobą na ugotowanie zupy np. ogórkowej, rosołu, barszczu czerwonego.

@Postronek: Jakbym mial to bym sie podjal - niestety zarowno Ty jak i inni czytanie ze zrozumieniem macie srednio opanowane - a to taka prsta sztuka. Mimo to wam nie wychodzi.
  • Odpowiedz
@ish_waw jak chcesz to wszystko możesz sprowadzić do absurdu. Chodzi o to, że teraz śmiało możesz zrobić dwudaniowy obiad bez obaw o to, że masz coś na gazie i się przypali, bo jedno z dzieci chce kupę, drugiemu leci krew, a trzecie ma problem bo rosną mu włosy. Ale łatwiej sprowadzić do absurdu, bo jest śmieszniej, trójki dzieci na raz w domu to nie widziałeś. I oczywiście, że przeżylibyśmy bez thermomixa
  • Odpowiedz
a czy ja piszę, że musi? Pisze, że nie ma typowej dla mlm prowizji hierarchicznej. Zacznij czytać a nie srac się o rzeczy, które sobie sam wymyślasz.

@TurnerTheBurner: przecież cię zacytowałem więc przestań się osmieszac. piszesz wyżej że to nie jest mlm bo nie ma piramidy finansowej. przestań sadzic wysrywy zanim zaczniesz mówić komuś o czytaniu xD
  • Odpowiedz
Thermomix wypada zajebiście na prezentacjach bo sprzedawcy przychodzą na pokazy z już obranymi/pokrojonymi produktami i wtedy każdy jest w szoku, że w 15 minut zrobił zupę xD
  • Odpowiedz
@gorzki99: Czytanie pojalem znacznie dobrze. Rozumienie jeszcze lepiej. Ale ni c---a nie jestem w stanie pojac jak ktos kto kto nie ma pojecia o czym mowi wypowiada sie na jakis temat.
  • Odpowiedz
@papugatotwardziel jest zajebisty jak jesteś singlem ewentualnie mieszkasz w dwie osoby.

Dla mojej czteorosobej rodziny nie sprawdził się, bo wszystko musiałem gotować na dwa razy. codziennie w kuchni bo nie da się zrobić czegoś na dwa dni (oprócz ciasta na pierogi, bo tego można n-----ć sporo).

@tryb_graficzny: Mam rodzinę 2+3, i jest całkowicie wystarczający. Szach mat.

I powiem Ci że używam już drugi model Thermomixa (zrobiłem upgrade jak się pojawiła 6 wersja,
  • Odpowiedz
ale z mężem są majętni, więc dla nich to zerowe odczucie finansowe i dlatego wprost mówią, że to g---o niewarte ceny. Ludzie którzy żałują, że kupili bo ich to dużo kosztowało

@Nowystaryziel: Ty no ale jednego nie rozumiem... Skoro siostra mówi że to takie g---o, nie warte ceny mimo że to dla niej pryszcz to powiedz mi dlaczego tego jeszcze nie sprzedała czy oddała na OLX? Coś tak jakby się
  • Odpowiedz
Ale ni c---a nie jestem w stanie pojac jak ktos kto kto nie ma pojecia o czym mowi wypowiada sie na jakis temat.

@Postronek: No wlasnie tez mnie to dziwi.

Wypowiadaja sie ludzie ktorzy:
a) nigdy sie tym gadzetem
  • Odpowiedz
@Keiosss:
- Prowadzi Cię za rączkę przez proces gotowania bez zbytniego stresu.
- zagniata ciasto, sieka, kroi (ale na regularne kształty jak do sałatki to tylko jak kupisz przystawkę jaką od niedawna oferują), miele, blenduje, ubija - czyli jak mikser i tu kończą się podobieństwa z mikserami
- gotuje na parze
- gotuje w kontrolowanej temperaturze (w tym przez wiele godzin sous vide)
- obiera
  • Odpowiedz