Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej Mirabelki i Mirki
Dzisiaj w sądzie zapadł wyrok o przymusowe leczenie psychiatryczne mojego ojca. Ojciec choruję na schizofrenie i w ostatnie lata mocno odjechał. Teraz w końcu po 8 miesiącach rozprawy trafi na leczenie. Czy ktoś wie jak to się odbywa? Tzn. wiem, że ojciec na 7dni na odwołanie (ale przez paranoje raczej nie ma na to szans). Będę musiał go gdzieś zgłaszać o leczenie czy to leci prosto z urzędu? Kurde wreszcie odpoczniemy w rodzinie.
#schizofrenia #prawo #sady #przymusowe leczenie #psychiatria

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
To nie takie proste, bo miejsce w szpitalu musi byc, zeby byl na tym leczeniu. Musi sie tez do tego szpitala wybrac, raczej nikt po niego do domu nie przyjedzie ot tak.
Gdy macie ten papierekze sadu, to tyle, ze jak zadzwonicie na karetke i policje (tak obydwa), gdy bedzie sie zachowywal agresywnie, to go od razu zabiora do szpitala i tam zostanie.
Niestety nie potrafie Cie pocieszyc, bo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Mariusz_Drugi
Nic nie o-----ł. Ma po prostu mocne objawy schizofrenii: totalna Izolacja, lęki, brak snu, ciągłe wygadywanie urojeń na głos itd.

Z tego co mi lekarz psychiatria mówił, teraz trzeba z decyzją sądu zgłosić się do lekarza i on wysyła dokumenty do urzędu wojewódzkiego. To było w sumie 9 miesięcy temu i już nie pamietam jak ta procedura
  • Odpowiedz