Dosyć znaczące dla mnie zmiany tutaj zaszły (i też smutne wieści):
Ostatnie dni tej kuracji przede mną (czekam na zamówienia do kolejnej kuracji):
L-ornityna 2 miarki rozpuścić w 0,5 szklanki letniej wody Kolagen 1,5 łyżeczki proszku rozpuścić w 0,5 szklanki letniej wody Koenzym Q10 2 kapsułki do 3 posiłków L-glutamina 1 miarka (5g) bezpośrednio przed snem Probiotyk 1 1 kapsułka do 1 posiłku Probiotyk 2 2 kapsułki do 3 posiłków Nucleozin Lactoferin 2x dziennie pomiędzy posiłkami przez pierwsze 4 tygodnie, potem 1x dziennie Witamina C liposomalna 1 saszetka na czczo Omega-3 3x kapsułki - po 1 do każdego posiłku Kwercetyna 2x dziennie - do 1 i 3 posiłku Enzymy 1 kapsułka 15 min przed 1 posiłkiem Maślan sodu 3x dziennie do posiłków Witamina D3 2 kapsułki do 1 posiłku B-complex 1 kapsułka do 1 posiłku Olej z rokitnika 1 łyżeczka wieczorem Magnez 3x kapsułki do 3 posiłków Melatonina 1 kapsułka na 60-30 min przed snem Pelargonia afrykańska 3x dziennie po 20 kropli 30 min przed posiłkami
Od następnego tygodnia wchodzę na KURACJA WZMACNIAJĄCA – ŻOŁĄDEK – 12 tygodni:
Pierwsze 4 tygodnie: Sok z białej kapusty bio, niepasteryzowany 1 szklanka w ciągu dnia (może być 2x po 0,5 szklanki w porze porannej – popijane bezpośrednio przed 1 i 2 posiłkiem) Olej z rokitnika 1 łyżeczka wieczorem (bezpośrednio przed ostatnim posiłkiem) Po 4 tygodniach (na kolejne 8 tygodni): Cynk (karnozyna) 2 kapsułki dziennie – do 1 i 2 posiłku Kwercetyna 2x dziennie – do 1 i 3 posiłku Lukrecja DGL 1-2* kapsułki przed posiłkami *(1-3 dzień tylko do 1 posiłku, 4-do końca: do 1 i 2 posiłku) Mastika 1-3* kapsułki przed posiłkami *(1-3 dzień tylko do 1 posiłku, 4-7 dzień: do 1 i 2 posiłku, 8-do końca: do 1, 2 i 3 posiłku) Sok z żurawiny 2x 75 ml na dzień (można wymieszać z wodą i wypijać 2x 75 ml bezpośrednio przed 1 i 2 posiłkiem) Przez cały okres kuracji (12 tygodni): Enzymy trawienne 1x kaps 15 min przed 1 posiłkiem Maślan sodu z nukleotydami 2x 1 kaps – do 1 i 4 posiłku L-glutamina (proszek) 2x porcja (10g) wieczorem przed snem Kolagen z nukleotydami 1 saszetka – bezpośrednio przed 1 posiłkiem Sylimaryna 1x kaps do 3 posiłku Kwercetyna 2x 1 kaps – do 1 i 4 posiłku Liposomalna witamina C 2x dziennie – do 1 i 2 posiłku Laktoferyna z nukleotydami 2x dziennie pomiędzy posiłkami (Minimum 1h od posiłku) SOD 1x kaps między posiłkami (Minimum 1h od posiłku) + przez cały okres leczenia leci BAZA SUPLEMENTACYJNA: Witamina D3 2x kaps do 1 posiłku Omega-3 4 kapsułki dziennie – po 1 do każdego posiłku B-complex 1x kaps do 1 posiłku Diglicynian magnezu 3x kaps do 1 posiłku
Miesiąc byłem w Polsce (zastój w firmie w DE), nie mogłem za bardzo znaleźć pracy u mnie, więc pracowałem w sadach z kilkanaście dni, niestety trafiłem na martwy okres i 2 tyg byłem bez pracy... co znowu nie polepsza mojej sytuacji, ale mniejsza, jakoś damy radę :).
Aktywność w DE miałem dużo wyższą (dużo kroków w pracy), także waga buja się w okolicy 76 kg.
Dieta i suple/leki wszystko było i jest trzymane, niestety stoję w miejscu i nie widzę za bardzo dalszego progresu.
Odnośnie treningu to smutne wieści... mam zmienić plan działania, bo możliwe, że przez to stoję i będę stał w miejscu (przez ciężkie treningi). Trenowałem co prawda rzadko (co 4 dni), ale za to z maksymalną intensywnością (HIIT trening, może ktoś kojarzy), czułem się dobrze, jednak warto też wziąć pod uwagę, że jestem z tych osób, co prędzej woleliby dostać po twarzy, niż przyznać się, że coś jest nie tak.
Zmieniam plan treningowy na 3 dni treningowe z celem na trening ''nie spocić się'', także rpe pewnie w okolicy 6-7 :(. + spacery/pływanie w dni nietreningowe (wkręciła mi się jakaś zajawka na pływanie xD), ogólnie mam dać na ''luz'' czego bardzo nie lubię... ale jeśli faktycznie mam się kręcić w kółko kolejne 3 lata.. to jednak się posłucham, za dużo czasu już zmarnowałem.
Dietę mam inną (w dalszym ciągu niskohistaminowa i bezglutenowa) + dodała mi dietetyczka kalorie na 3200kcal, także będzie utrzymanie wagi zgaduję. No i dobra, i tak mięcha teraz nie zbuduję.. a dalsza redukcja przy takim p--------m treningu to też raczej nie najlepszy pomysł.
Wrzucam fotki z aktualnej formy: (30.08.2023)
Wymiary:
Waga: 76.2 kg (+0.7 kg) Klata: 105 cm (+1) Łapy: 38/37 cm (-0) Łydki: 38 cm (-0) Nadgarstek: 17.5 cm (+0) Przedramiona: 30 cm (-0) Uda: 58 cm (-1) Kark: 38 cm (+0) Pas: 82 cm (+1)
Więcej fot w komentarzach.
Obserwuj hasztag # p i e r d 0 l 0 n y r e z u s (bez spacji i zamiast 0 literka o) , aby być na bieżąco z moimi updejtami dotyczącymi włosów/suplementacji/testosteronu/dietetyki/treningów i ogólnego rozwoju swojej postaci.
Cześć, wrzucam update moich działań w kierunku odzyskania w pełni zdrowia. (Helicobacter, SIBO, IMO, zaburzenia trawienia itd)
Jeśli nie jesteś na bieżąco to odsyłam do pierwszego posta: https://wykop.pl/wpis/70969335/cel-byc-zdrowym-czesc-dawno-nie-bylo-update-u-sylw
Tutaj do drugiego: https://wykop.pl/wpis/71064687/cel-byc-zdrowym-tydzien-5-czesc-wrzucam-update-moi
A tutaj do najnowszego updejtu: https://wykop.pl/wpis/72214841/cel-byc-zdrowym-tydzien-20-czesc-wrzucam-update-mo
A więc tak:
Dosyć znaczące dla mnie zmiany tutaj zaszły (i też smutne wieści):
Ostatnie dni tej kuracji przede mną (czekam na zamówienia do kolejnej kuracji):
L-ornityna 2 miarki rozpuścić w 0,5 szklanki letniej wody
Kolagen 1,5 łyżeczki proszku rozpuścić w 0,5 szklanki letniej wody
Koenzym Q10 2 kapsułki do 3 posiłków
L-glutamina 1 miarka (5g) bezpośrednio przed snem
Probiotyk 1 1 kapsułka do 1 posiłku
Probiotyk 2 2 kapsułki do 3 posiłków
Nucleozin Lactoferin 2x dziennie pomiędzy posiłkami przez pierwsze 4 tygodnie, potem 1x dziennie
Witamina C liposomalna 1 saszetka na czczo
Omega-3 3x kapsułki - po 1 do każdego posiłku
Kwercetyna 2x dziennie - do 1 i 3 posiłku
Enzymy 1 kapsułka 15 min przed 1 posiłkiem
Maślan sodu 3x dziennie do posiłków
Witamina D3 2 kapsułki do 1 posiłku
B-complex 1 kapsułka do 1 posiłku
Olej z rokitnika 1 łyżeczka wieczorem
Magnez 3x kapsułki do 3 posiłków
Melatonina 1 kapsułka na 60-30 min przed snem
Pelargonia afrykańska 3x dziennie po 20 kropli 30 min przed posiłkami
Od następnego tygodnia wchodzę na KURACJA WZMACNIAJĄCA – ŻOŁĄDEK – 12 tygodni:
Pierwsze 4 tygodnie:
Sok z białej kapusty bio, niepasteryzowany 1 szklanka w ciągu dnia (może być 2x po 0,5 szklanki w porze porannej – popijane bezpośrednio przed 1 i 2 posiłkiem)
Olej z rokitnika 1 łyżeczka wieczorem (bezpośrednio przed ostatnim posiłkiem)
Po 4 tygodniach (na kolejne 8 tygodni):
Cynk (karnozyna) 2 kapsułki dziennie – do 1 i 2 posiłku
Kwercetyna 2x dziennie – do 1 i 3 posiłku
Lukrecja DGL 1-2* kapsułki przed posiłkami *(1-3 dzień tylko do 1 posiłku, 4-do końca: do 1 i 2 posiłku)
Mastika 1-3* kapsułki przed posiłkami *(1-3 dzień tylko do 1 posiłku, 4-7 dzień: do 1 i 2 posiłku, 8-do końca: do 1, 2 i 3 posiłku)
Sok z żurawiny 2x 75 ml na dzień (można wymieszać z wodą i wypijać 2x 75 ml bezpośrednio przed 1 i 2 posiłkiem)
Przez cały okres kuracji (12 tygodni):
Enzymy trawienne 1x kaps 15 min przed 1 posiłkiem
Maślan sodu z nukleotydami 2x 1 kaps – do 1 i 4 posiłku
L-glutamina (proszek) 2x porcja (10g) wieczorem przed snem
Kolagen z nukleotydami 1 saszetka – bezpośrednio przed 1 posiłkiem
Sylimaryna 1x kaps do 3 posiłku
Kwercetyna 2x 1 kaps – do 1 i 4 posiłku
Liposomalna witamina C 2x dziennie – do 1 i 2 posiłku
Laktoferyna z nukleotydami 2x dziennie pomiędzy posiłkami (Minimum 1h od posiłku)
SOD 1x kaps między posiłkami (Minimum 1h od posiłku)
+ przez cały okres leczenia leci BAZA SUPLEMENTACYJNA:
Witamina D3 2x kaps do 1 posiłku
Omega-3 4 kapsułki dziennie – po 1 do każdego posiłku
B-complex 1x kaps do 1 posiłku
Diglicynian magnezu 3x kaps do 1 posiłku
Miesiąc byłem w Polsce (zastój w firmie w DE), nie mogłem za bardzo znaleźć pracy u mnie, więc pracowałem w sadach z kilkanaście dni, niestety trafiłem na martwy okres i 2 tyg byłem bez pracy... co znowu nie polepsza mojej sytuacji, ale mniejsza, jakoś damy radę :).
Aktywność w DE miałem dużo wyższą (dużo kroków w pracy), także waga buja się w okolicy 76 kg.
Dieta i suple/leki wszystko było i jest trzymane, niestety stoję w miejscu i nie widzę za bardzo dalszego progresu.
Odnośnie treningu to smutne wieści... mam zmienić plan działania, bo możliwe, że przez to stoję i będę stał w miejscu (przez ciężkie treningi).
Trenowałem co prawda rzadko (co 4 dni), ale za to z maksymalną intensywnością (HIIT trening, może ktoś kojarzy), czułem się dobrze, jednak warto też wziąć pod uwagę, że jestem z tych osób, co prędzej woleliby dostać po twarzy, niż przyznać się, że coś jest nie tak.
Zmieniam plan treningowy na 3 dni treningowe z celem na trening ''nie spocić się'', także rpe pewnie w okolicy 6-7 :(. + spacery/pływanie w dni nietreningowe (wkręciła mi się jakaś zajawka na pływanie xD), ogólnie mam dać na ''luz'' czego bardzo nie lubię... ale jeśli faktycznie mam się kręcić w kółko kolejne 3 lata.. to jednak się posłucham, za dużo czasu już zmarnowałem.
Dietę mam inną (w dalszym ciągu niskohistaminowa i bezglutenowa) + dodała mi dietetyczka kalorie na 3200kcal, także będzie utrzymanie wagi zgaduję. No i dobra, i tak mięcha teraz nie zbuduję.. a dalsza redukcja przy takim p--------m treningu to też raczej nie najlepszy pomysł.
Wrzucam fotki z aktualnej formy: (30.08.2023)
Wymiary:
Waga: 76.2 kg (+0.7 kg)
Klata: 105 cm (+1)
Łapy: 38/37 cm (-0)
Łydki: 38 cm (-0)
Nadgarstek: 17.5 cm (+0)
Przedramiona: 30 cm (-0)
Uda: 58 cm (-1)
Kark: 38 cm (+0)
Pas: 82 cm (+1)
Więcej fot w komentarzach.
Obserwuj hasztag # p i e r d 0 l 0 n y r e z u s (bez spacji i zamiast 0 literka o) , aby być na bieżąco z moimi updejtami dotyczącymi włosów/suplementacji/testosteronu/dietetyki/treningów i ogólnego rozwoju swojej postaci.
Pozdro, s0ngo.
#silownia #progres #dieta #wymiary #looksmaxing #manlet #kulturystyka #zyzz #transformacja #zdrowie ##!$%@? ##!$%@? ##!$%@? ##!$%@? #p-------------s
Cześć, dawno nie było update'u sylwetki, trochę się pozmieniało przez ten czas.
Z racji pogorszenia zdrowia w znacznym stopniu.. musiałem przerwać proces rekompozycji i robienia masy.
Od
źródło: IMG_5570
Pobierzźródło: IMG_5558
Pobierzźródło: IMG_5559
Pobierzźródło: IMG_5560
Pobierzźródło: IMG_5561
Pobierzźródło: IMG_5562
Pobierzźródło: IMG_5564
Pobierzźródło: IMG_5565
Pobierzźródło: IMG_5566
Pobierzźródło: IMG_5568
Pobierzźródło: IMG_5570