Wpis z mikrobloga

Moje obiekcje dotyczą ewentualnej atmosfery w zespole.

@paruweczkowy_kapitalista: tutaj płeć ma niewiele wspólnego. Są różowe sztos, są niebiescy co ani w nogę nie pograsz, ani piwa nie wypijesz.
Po kilku godzinach rozmowy wiele nie wywnioskujesz, od tego jest okres próbny.
  • Odpowiedz
kobieta programista, nie rozśmieszaj mnie człowieku, talerze niech myje co najwyżej

@NoName4891: mam w zespole jedną, mamy kilka w innych zespołach, pracują jak każdy inny.
  • Odpowiedz
to nie takie proste.. obawiam się, że chłopakom może spaść motywacja. Dlatego pytam jak to u was w zespołach wygląda gdy różowe pracują w it

@paruweczkowy_kapitalista: jeśli chłopacy nie są przygłupimi spermiage i nowa koleżanka nie jest toksyczną zołzą, to będzie dobrze ;p
  • Odpowiedz
@paruweczkowy_kapitalista zależy jaki wiek różowej od 25 roku życia myślą już o bąbelkach bo załącza się instynkt. Ja jestem za zatrudnianiem B2B. Mialem laski w zespole (PM here) I każda która była na UOP to 3 miechy I elo xd w sensie na macierzyński xd ale to może mój niefart był po prostu. więcej z tego problemów miałem niż pożytku
  • Odpowiedz
@paruweczkowy_kapitalista: nie ma znaczenia płeć tylko charakter. Możesz mieć faceta, który jest ciot.ą, a możesz mieć kobietę, która będzie wyjaśniać kolegów programistów. Ja pracowałem w firmie gdzie było 20 devów i 1 devka i ta typiara miała większe jaja niż wszyscy faceci razem wzięci.
  • Odpowiedz
@paruweczkowy_kapitalista do nas przyszła dziewczyna i nie polecam, ale może to tylko wyjątek. Zawsze ma coś do powiedzenia, bez znaczenia czy to ma sens czy nie, przerywa innym i wprowadza czasem niesmak na callach. Ale wiadomo każdy jest inny.
  • Odpowiedz
mozesz zatrudnic bez proplemu, ale uprzedz chlopakow ze jesli ktorys bedzie wawrzonem wojowal to niech wybierze czy chce zmienic team czy woli zeby rozowa zmieniala team.
  • Odpowiedz