Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam zagwozdkę. Ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy? 300, 1000, 1500, 3000, 10000?
Planujemy zakup mieszkania i nie ukrywam że wolałbym więcej wkładu własnego mieć niż wydać parę tysięcy na coś co po ślubie i tak pójdzie do szafki ( ͡° ͜ʖ ͡°) z materialistka też chyba nie jestem bo na kasę nie patrzy, bo jestem raczej biedakiem xD #rozowepaski #zareczyny #slub

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Cena?

• 300zl 27.9% (57)
  • 1000zl 14.2% (29)
  • 1500zl 20.1% (41)
  • 3000zl 21.6% (44)
  • 10000 zl 16.2% (33)

Oddanych głosów: 204

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim mi mąż kupił nie wiem za ile pierścionek ale na bank nie był drogi ( ͡º ͜ʖ͡º) zareczylismy się chwilę przed rozpoczęciem budowy domu i było jasne że kasę trzeba tam ładować. Mi osobiście w ogóle to nie przeszkadzalo liczył się gest.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ostatnio na IG natrafiłem na rolkę odnoście wartości pierścionka zaręczynowego. Nie powinien kosztować więcej niż 4 tysiące, bo powyżej tej wartości należy się odprowadzić podatek do US. Lepszym pomysłem jest aby obrączki było droższe w zamian, bo wtedy nie ma podatku od tego.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powinien kosztować tyle na ile Cię stać.

I zaręczynowy część kobiet po ślubie nosi razem z obrączką, z tego co widzę. Sama też tak noszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przejrzyj sobie jakieś gotowce, ale nie z sieciówki, tylko w jakichś mniejszych sklepach. Ewentualnie jak masz złoty złom to możesz go oddać w rozliczeniu, będzie taniej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ty najlepiej powinieneś znać swoją partnerkę. Natomiast, nawet jak nie mówi, to przypuszczam, że pierścionkiem za 300 zł, srebrnym z cyrkoniami mogłaby być trochę zawiedziona. Pomyśl o tym jako o czymś, co ona będzie nosić całe życie- ja noszę od wielu lat i nigdy nie zdejmuję. Myślę, że taki za 1000 zł jest optymalny- to jeszcze nie majątek, a z drugiej strony już może być w złocie i z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bez problemu znajdziesz złoty z brylantem w cenie 1100-1300. Jak kupisz np w takim Aclari, to masz dodatkowo 20% rabatu na obrączki, więc się kalkuluje :)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Stać mnie na nawet drogi tylko mija się to z celem jak chcemy mieć jak największy wkład własny. Najwyżej z jak mi się lokata skończy to z tego wezmę, w końcu ciężko zarobione xD Dzięki za odpowiedzi. Pomysł z metrorytem dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Podpytaj kogoś jej bliskiego, może opowiadała komuś co jej się podoba albo co na ten temat uważa.

Albo podpytaj jej subtelnie jaką biżuterię lubi, da ci to jakieś wskazówki ile to może kosztować.

Ja jestem na tyle bezczelna, że powiedziałam mojemu, że jego znajoma ma podobny do takiego jaki bym chciała xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja swojemu wręcz powiedziałam, że ma się nie wygłupiać z ceną za pierścionek xD ale i tak dostałam uroczy brylancik. Jego argumentem była trwałość kamienia. I czemu od razu do szafy? Ja swój dopasowalam do obrączki i noszę razem :)
  • Odpowiedz