Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak teraz wygląda u was w pracy kwestia pracy zdalnej?
Coraz więcej firmy widzę że odbiera ten przywilej, albo zostają jakieś 1-2 dni na wniosek,
u mojej znajomej tylko IT ma możliwość zdalki, a reszta wróciła do biura.
Jak jest u was? #praca #pracbaza #pracazdalna #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Możesz pracować zdanie?

• Tak (praca poza IT) 15.7% (24)
  • Nie (praca poza IT) 15.0% (23)
  • Tak, ale tylko 1-2 w tygodniu (praca poza IT) 8.5% (13)
  • Tak, ale tylko 3-4 w tygodniu (praca poza IT) 6.5% (10)
  • Nie dotyczy - nigdy nie miałem zdalnej. 6.5% (10)
  • Tak (praca w IT) 40.5% (62)
  • Nie (praca w IT) 2.6% (4)
  • Tak, ale tylko 1-2 w tygodniu (praca w IT) 2.0% (3)
  • Tak, ale tylko 3-4 w tygodniu (praca w IT) 2.6% (4)

Oddanych głosów: 153

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mathas: to podobnie jak w biurze gdzie kawa, papieros, pogaduchy mogą znać więcej niż pranie, spacer z psem czy gotowanie! Poza tym praca zdalna jest zazywczaj dla ludzi, którzy maja konkretne projekty czy zadania do wykonania, co łatwo sprawdzić czy zostało zrobione czy nie!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja pracuję zdalnie od początku, już ponad rok. Tylko raz byłam w biurze, poza tym mam tam 200 km i nikt nie wymaga obecności, ci co są na miejscu mają hybrydę 2 dni biurowe i 3 z domu.
  • Odpowiedz
Ja pracuję zdalnie cały czas, ale chciałbym hybrydowo, bo to jednak niezdrowo psychicznie. Fajnie byłoby pójść do biura co 2 razy w tygodniu na kawkie, pogaduszki itp. Także nie jest to takie fajne jak się na początku wydaje.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: niestety mam to samo, siedzenie w domu mi nie służy, trudno się motywować do czegokolwiek coraz bardziej. Człowiek robi się aspołeczny, ludzie irytują coraz bardziej, więc wyjście z lapkiem do kawiarni czy gdzieś zaczyna być męczące (,) jak żyć…
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): U mnie jest praca zadaniowa, więc jak ktoś uprawia o---------g w domu to maksymalnie po miesiącu to widać, a po 3 miesiącach już rozmowa dyscyplinująca z Dyrektorem działu. W praktyce działamy hybrydowo, głównie wygląda to tak, że "starzy" siedzą w domu i sobie klepią swoje, a do biura przyjeżdżają jak jest świeżutki junior do niańczenia i ich poprosi. No i paru gości z dziećmi na chacie przyjeżdża do
  • Odpowiedz
Poza IT, 3 dni z biura. Były 2 ale podnieśli, bo wedle plotek zaleciała lecieć na pysk efektywność pracy.
Co mnie nie dziwi, bo ciężko kogoś porządnie wyszkolić zdalnie, a każde duże korpo na rotację około 20% rocznie. Więc siłą rzeczy po 2 latach Covidu okazało się, że 1/3 firmy nie ogarnia co robi :D
  • Odpowiedz