Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@M4ci3jS: dziękuję. Ja oglądam F1 dopiero od 16 lat więc nie mogłem w pełni doświadczyć romantycznej ery. Jednak zdarza mi się oglądać te stare materiały z lat 70. 80. 90. nawet wczesnych 00. i to zupełnie inny świat.
  • Odpowiedz
  • 2
żyjemy w czasach marketingowego terroru, który odzwierciedla trend coraz bardziej zlewaczałego społeczeństwa

@Tasde: nie, nie dziwię się
  • Odpowiedz
@cinu4 no tak, bo kierowca powinien chlać przed wyścigiem, zajarać i komuś przyfasolić jak się zdenerwuje, a później zdechnąć w wieku 40 lat xd.
Ja tam wolę oglądać normalnych, sympatycznych ludzi, a nie badbojów, którzy na siłę mają szukać draki i klepać kobiety po tyłkach. Jak szukasz sportów, w którym rządzi patologia to się zainteresuj fame MMA czy inne freak fights.
Leotard00 - @cinu4 no tak, bo kierowca powinien chlać przed wyścigiem, zajarać i komu...

źródło: temp_file2428970472628248968

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tasde: Oj tak. Głupie społeczeństwo. Zwyczajnie ludzie się uspokoili i zaczynają dojrzewać do bycia bardziej poukładanym, spokojnym człowiekiem, nie agresywnym zwierzęciem. Z tego względu brak wojen w cywilizowanych krajach od wielu lat. Ale chyba masz mentalność wschodnich Mongołów, to nie dziwota, że kultura, spokój i sympatia jest "głupotą", w twoim ograniczonym odczuciu
  • Odpowiedz
  • 7
@Leotard00: podałeś chyba najbardziej skrajny przypadek, klasyka w dyskusji. Ja zaprezentowałem przekrój całej stawki. Oprócz emocji sportowych F1 to swego rodzaju serial, w którym wiele dzieje się na kulisami, dochodzi do konfliktów i spięć. Tego jest w ostatnim czasie coraz mniej. Zdefiniuj też słowo "normalny". Dla mnie bycie na krótkiej smyczy i pilnowanie się 24/7 żeby czegoś nie palnąć nie jest do końca normalne.
  • Odpowiedz
@cinu4: Bardzo ładnie opisane - jedno ale. Z jednej strony piszesz że wszyscy są tacy nudni, a potem piszesz z pretensjami że Norris to dzieciak i się wygłupia przed kamerami ( ͡° ͜ʖ ͡°) W poważnych kwestiach, jest poważny LINK, a w innych... polecam zobaczyć jacy są dzisiejsi 20stolatkowie i Ci wszyscy influ z social mediów.
  • Odpowiedz
@cinu4: Klasyczne bierdolenie że
"kIeDyŚ tO bYłY cZaSy DzIsIaJ tO nIe Ma CzAsÓw"
Wskaż przykład sportu na najwyższym poziomie, w którym uczstnicy nie muszą ważyć swoich słów ze względu na kontrakty i kwestie PRowe (poza sportami walk). Co ma lewactwo do agresji kierowców? Mają wyjść z bolidu i się n---------ć żeby Ci się podobało?
  • Odpowiedz
@cinu4: Zgadzam się. To właśnie dlatego lubię Russella - może i bywa egocentryczny, ale przynajmniej jest JAKIŚ, tzn. powie coś ciekawego, pośmieje się, pokaże pazura kiedy trzeba i krzyknie sobie do mikrofonu. To w końcu człowiek, a do tego kierowca z ambicjami. Mam wrażenie, że dzisiaj ludzie boją się silnych charakterów i czują się przez nich zagrożeni. Komu mam kibicować? Zhou którego jedyną osobowością są Chiny...?
  • Odpowiedz
@cinu4: tak jak poprzednicy: bardzo dobrze podsumowanie stawki. Od siebie dodam, że PR zabija osobowość i obecnie widzimy wydmuszki, a nie prawdziwe charaktery tych sportowców. Jedni potrafią pływać jak ryba w wodzie w tym PRowym toksycznym bagnie - patrz Riccardo - wydaje się "prawdziwy" i wzbudza sympatie. Większość jednak wydają się nudni i bez wyrazu. Wolę oglądać prawdziwe charaktery niz ułożonych chłopców, którzy pilnują się by nie powiedzieć czegoś złego.
  • Odpowiedz
Norris - chłopie kiedy ty w końcu przestaniesz być mentalnym 16-letnim oskarkiem?

@cinu4: Cały post narzekania na PR-owych grzecznych chłopców a najbardziej objechałeś Norrisa, który na tym tle akurat się wyróżnia xD

Dostajesz PR-owych grzecznych chłopców bo podobnie jak większość społeczeństwa, takich łatwiej akceptujesz.
  • Odpowiedz
@cinu4: z jednej strony kibice nie chcą aby kierowcy gadali teksty autoryzowane przez PR,
z drugiej strony ci sami kibice cisną po nich jak powiedzą coś co nie pomaga działu PR w swojej pracy,

sami kibice wymagają od nich działań na których zyskują wizerunkowa,
a te na których tracą są krytykowane,

często nawet nie krytykuje się ich słów, nie ocenia tego co powiedzieli ale właśnie ocenia jakie to ma wpływ
  • Odpowiedz
@cinu4: Opis nawet z humorkiem, ale co do charakteru, jeśli reprezentatem "statego pokolenia" kierowców miał być Alonso, który jest bardzo toksycznym człowiekiem, to ja już wolę to obecne. U obecnych też znajdziesz co nieco dymów i dram, tylko trzeba czytać między wierszami.
  • Odpowiedz
@cinu4: masz w sumie racje, po czesci wynika to pewnie z tego, ze obecnie w stawce wiekszosc to paydriverzy, nie czyste talenty, ktore od najmlodszych lat gryzyly sie na torach kartingowych o zwyciestwo. do tego smutnego widowiska spory wklad maja tez przepisy. kiedys deszcz nie byl przeszkoda. obecnie troche pada to zaraz SC, przerwy, czerwone flagi itp. Ogolnie cale widowisko staje sie mega jalowe.
  • Odpowiedz
@cinu4 Piastri to z charakteru taki Prost, Pironi czy inny Scheckter, który nigdy nie będzie darł mordy i jest stoikiem, ale ma jaja by postawić na swoim.

Jedynymi oldschoolowcami co nie boją się powiedzieć kontrowersyjnych rzeczy albo sobie pobluzgać czy skundlić innych zawodników to Max i Alonso.

Hamilton to ciota, która ma kompleks niższości i boi się zacząć poważną dramę, bo boi się że straci walidację opinii publicznej. Zauważyłem oglądając wywiady
  • Odpowiedz
@cinu4: Dochodzisz do Norrisa i wiesz że masz do czynienia z boomerskim p--------o kiedyś to było xD Po prostu Norris nie jest taki wyrazisty i charyzmatyczny jakbym sobie tego życzył!!!11
  • Odpowiedz