Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie mogę wyjść z tego błędnego koła. 2 lata temu rozstałem się z dziewczyną, zaczęła się praca zdalna i przytyłem jeszcze bardziej. Nie jestem w stanie schudnąć bo zajadam emocje i samotność. Wytrzymuję maks 5 dni i potem znowu wracam do starych nawyków. A jestem samotny bo wstyd mi wychodzić do ludzi, na te wydarzenia co zawsze chodziłem i je lubiłem. Jakieś festiwale, dni kawy i inne pierdoły, ale zawszę mogłem z ludźmi pogadać, poznać kogoś. W Krakowie jest dużo takich wydarzeń i też raczej nie mam problemu do kogoś zagadać.

Teraz jest inaczej. Większość ciuchów ciasna, chodzę w oversize żeby mnie nie opinały, czuję się mało atrakcyjny, boję się, że spotkam na tych wydarzeniach moje byłe dziewczyny z chłopami i zobaczą jak się zapuściłem. Nie sądziłem, że waga może tak wpłynąć na głowę.

Całe życie byłem szczupły, wysportowany, we wszystkich dyscyplinach brałem udział i reprezentowałem instytucje szkolne. A dzisiaj nie wiem co się dzieję. 30 lat na karku i mam wrażenie, że zjem coś małego i mam brzuch nadęty i tyje.

Leczę się jeszcze na depresję, ale są to już najmniejsze możliwe dawki, więc myślę, że raczej nie wpływają tutaj na apetyt bardzo.

Jak wyjść z tej spirali s----------a?

#odchudzanie
#chudnijzwykopem
#zdrowie
#dieta
#nadwaga
#otylosc
#depresja
#psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A może jedz co chcesz ale dorzuć sport? Oczywiście jak masz nadwagę to musisz to zbić najpierw. Ale ja jem co chce, codziennie zamawiane żarcie, ale biegam praktycznie codziennie, jeżdżę na rowerze i czasem na siłkę czy basen skocze.
Oczywiście posiłki nawet zamawiane podkręcam warzywami. I jako przekąska też wpadają warzywa, owoce, orzechy, skyr, itp.
  • Odpowiedz