Aktywne Wpisy
tenebrarum +1
#samochody #motoryzacja
Jakie auto do 30,000 szekli?
Wymagania (w kolejności ważności):
1. Nie wygląda jak gówno
2. Mała awaryjność silnika
3. Wszystko tylko nie kombi
4. Do dojazdów do pracy/przejażdżek krajowych i międzykrajowych/ogolnie daily
Bo serio poza E90 nie widzę opcji wszystko wygląda jak masa kałowa, może poza dobrym A5 8T
Jakie auto do 30,000 szekli?
Wymagania (w kolejności ważności):
1. Nie wygląda jak gówno
2. Mała awaryjność silnika
3. Wszystko tylko nie kombi
4. Do dojazdów do pracy/przejażdżek krajowych i międzykrajowych/ogolnie daily
Bo serio poza E90 nie widzę opcji wszystko wygląda jak masa kałowa, może poza dobrym A5 8T
Mam tak z 8k na nowego kompa, może to dużo, może mało, HGW. Tylko się zastanawiam czy kupić już złożonego od Dell czy samemu coś kombinować a pojęcie mam takie sobie. A co jak ten mój składak będzie #!$%@??
#pcmasterrace
#pcmasterrace
Ja biorę sobie kotka i daje mu jedzenie, kupuje wszystko co niezbędne a ktoś zrobi sobie dziecko i ma po szkole #!$%@?ć do kołchozu gdzie jakiś gruz na dojazdy który się nie rozwali po miesiącu kosztuje z 4 pensje. Wstaje rano zmawiając pradawne modlitwy z zmęczenia żeby mieć na żarcie i dach nad głową bo dwóm niezbyt bystrym osobom zachciało się mieć dziecko i jak przyszedł czas na rozmowę czemu zrobili sobie potomka jak nie mieli warunków do tego to uzyskałem odpowiedź: bo były takie czasy że wszyscy mieli. Zajebiście. A teraz ja, taki trzydziestoparolatek muszę się gułaczyć w pracy i z podatków sponsorować wille oligarchów, placic skladki emerytalne chociaż i tak w przyszłości dostane jakieś ochłapy. W głowie blizny po latach z starym pijanym, DDA, anchedonia, depresja, ciągle na lekach żeby w ogóle wstawać z łóżka.
Jedyny plus jaki mnie pociesza w życiu że nie przedłużę klątwy życia. Ludzie z #natalizm róbcie sobie dzieci ale tylko wtedy kiedy będziecie mogli pomóc na start dziecku w świecie gdzie klasa średnia zanika bo inaczej jak ma być zdrowy psychicznie człowiek której żyje z miesiąca na miesiąc patrząc jak niektórzy mjaka po kilka mieszkań a On się nawet nie dorobi klatki. Sam mam w dalekiej rodzinie dwa przykłady że zaczęli kupować #nieruchomosci za nieruchomościami bo te poprzednie przynosiły zysk. A zwykły robak chuop pańszczyźniany może jedynie dorobić się dziury w ziemi na cmentarzu.
Poranny bełkot odbyty.
#depresja #antynatalizm #pracbaza #praca
@PurpleHaze: To wcale nie brzmi gorzej niż wynajmowanie pokoju dziś. Znam mnóstwo ogarniętych osób które aż do trzydziestki były zmuszone to robić. Dopiero potem stać ich na wynajem czegoś w całości dla siebie (i to głównie dlatego że znalazły drugą
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pomijam
@PurpleHaze: No twoja rodzina miała pecha, no ale to najczęściej była sytuacja rodzin które mieszkały w miastach, nowe mieszkania dostawali zazwyczaj ci z ,,wioski" . I osoby z miast, wkurzone niemiłosiernie tym były, że ktoś dostaje nowe mieszkanie, a w międzyczasie oni muszą gnić w pokoju z
xD Ty chyba nie rozumiesz jaki wpływ na rozwój dziecka ma patola w domu. To co na codzień wykonujesz podświadomie to się nauczyłeś w najmłodszych latach, nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy. Nie nauczono mnie radzenia sobie z problemami bo w domu były tylko krzyki, matka potrafiła się sama bić. Potem ja w największym kryzysie też brałem skalpel i się ciąłem. Ojciec mnie
Spoko. Ja też mam właśnie problem z kolanami ale nie tylko.
No jednak tutaj dodam że jest to właśnie coraz bardziej trudne. Koszty używanych samochodów kosmos. Tak samo wynajem czegokolwiek. Pracowałem w Norwegii to z połowy pensji zwykłego robotnika który dobrze po angielsku
nic nie musisz
Jak renkom odjął
Dalej to depresja i anhedonia. Rzeczy które powinny mnie cieszyć już przestały. W moim sercu jest tylko uczucie nadziei że się położę spać i nie obudzę.
Także przy takim combo jak taka rodzina takie zdrowie taka psycha to oczywiście mam wpływ na moje życie tylko jak duży
@janekplaskacz: warto odkopać książeczki jak się gdzieś walają, premia gwarancyjna potrafi zaskoczyć.
Zrozum że ja w wpisie nie pisze tylko o sobie a o setkach osób które na starcie mają nikłe perspektywy.
Strzelam, chociaż może się mylę, że nie pochodzisz z wsi gdzie psy dupami szczekają, do powiatowego
a i na starosc bedziesz mniej z glodu zdychal
@PurpleHaze:
Też mnie bawi przekonanie, że kiedyś mieszkanie dostawało się po roku pracy. Za mieszkaniem się czekało latami i w pewnym sensnie spłacało resztę życia pracując zazwyczaj w tym zakładzie.
Nikt normalny nie dostał mieszkania ot tak za nic.
@revente: WTF.
W mieszkaniach 50-60m2 to żyła klasa uprzywilejowana, nauczyciele, urzędnicy i inni którym należało się wg prawa większe mieszkanie. To ci sami którzy mogli budować sobie domy - i to najczęściej własnymi rękami z "załatwionych" materiałów. Reszta ważnych osobistości i inni którzy czekali po 15-20 lat lub dali sowitą łapówkę mieszkali na