Aktywne Wpisy
whitepiranha +48
Czym jest ten dziwny obiekt na niebie lecąy na zachod? #podkarpackie
Ukraińcy nic nie zrobią (mają straty gdzieś)
- Ukraińcy się wkurzą na Zalenskiego 34.3% (81)
- Ukraińcy będą chcieli postawić przed sąd Zalenskie 26.3% (62)
- Zalenski będzie musiał uciekać 39.4% (93)
Ja biorę sobie kotka i daje mu jedzenie, kupuje wszystko co niezbędne a ktoś zrobi sobie dziecko i ma po szkole #!$%@?ć do kołchozu gdzie jakiś gruz na dojazdy który się nie rozwali po miesiącu kosztuje z 4 pensje. Wstaje rano zmawiając pradawne modlitwy z zmęczenia żeby mieć na żarcie i dach nad głową bo dwóm niezbyt bystrym osobom zachciało się mieć dziecko i jak przyszedł czas na rozmowę czemu zrobili sobie potomka jak nie mieli warunków do tego to uzyskałem odpowiedź: bo były takie czasy że wszyscy mieli. Zajebiście. A teraz ja, taki trzydziestoparolatek muszę się gułaczyć w pracy i z podatków sponsorować wille oligarchów, placic skladki emerytalne chociaż i tak w przyszłości dostane jakieś ochłapy. W głowie blizny po latach z starym pijanym, DDA, anchedonia, depresja, ciągle na lekach żeby w ogóle wstawać z łóżka.
Jedyny plus jaki mnie pociesza w życiu że nie przedłużę klątwy życia. Ludzie z #natalizm róbcie sobie dzieci ale tylko wtedy kiedy będziecie mogli pomóc na start dziecku w świecie gdzie klasa średnia zanika bo inaczej jak ma być zdrowy psychicznie człowiek której żyje z miesiąca na miesiąc patrząc jak niektórzy mjaka po kilka mieszkań a On się nawet nie dorobi klatki. Sam mam w dalekiej rodzinie dwa przykłady że zaczęli kupować #nieruchomosci za nieruchomościami bo te poprzednie przynosiły zysk. A zwykły robak chuop pańszczyźniany może jedynie dorobić się dziury w ziemi na cmentarzu.
Poranny bełkot odbyty.
#depresja #antynatalizm #pracbaza #praca
@korin_ @Ulfric_Stormcloak @wcaleniepchamsiewmultikonto @podjad3k @podjad3k
Generalnie wpis miał być bardziej w klimacie #antynatalizm lub jak ktoś robi dziecko żeby mu pomógł w życiu. Rynek mieszkaniowy to tylko jeden z powodów dlaczego ludzie powinni się dwa razy zastanowić zanim sprowadzą nowe życie na świat.
No widzisz. Naczytałes się głupot i myślisz, że było różowo.
@revente: no to ja ci powiem, ze rodziny moich kolegow, to byly mieszkania wielopokoleniowe czesto 2+2+1 w poniemieckich kamienicach komunalnych. Gdzie po wojnie dzielono mieszkania i miales 40m klitki z pokojami przejsciowymi.
Przydzial na mieszkanie z 30 letnim terminem. Ksiazeczki mieszkaniowe na ktore odkladalo sie kazdy grosz, a ktore okazaly sie nic niewarte
@PurpleHaze: Zapomniałeś o tysiącach mieszkań, które można było "wykupić" za grosze, np. 1000 zł, bo za komuny wybudowały je jakieś dziwne instytucje i
Na wsiach nadal zresztą tak bywa, że 3 pokolenia, a czasem i 4 razem żyją
Twój błąd logiczny to taki, że patrzysz na to co mają ludzie po 60 a nie co mieli, gdy mieli lat 25.
Po 60 to ci, z którymi porównujesz będą też mieli spłacone, własne mieszkania.
Przecież napisałem że właśnie bardzo dużo osób nie będzie miało nic swojego bo już ludzie pracujący na etatach nie mają zdolności kredytowej na klatkę na przedmieściu a coraz więcej bogatych ma coraz więcej mieszkań.
@Turkotka: rynek mieszkaniowy nie jest problemem
Ale kto chciałby mieszkać w Myszyńcu albo Chorzelach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie się nie rozmnażają z powodu wygody. Było setki razy, zamykam temat. Następnym razem skorzystają z opcji szukaj (ʘ‿ʘ)
Where wygoda moich rodziców ehhhh
Wszystko się zgadza.
Miliardy hindusów nie mogą się mylić.
nikogo nie stać a mieszkania sprzedają się jako dziura w ziemi a buduje się ich kilka razy więcej niż za komuny.