Aktywne Wpisy
majkel88 +35
Podsumowanie szukania roboty w IT od 01.01.2024
Senior Frontend, 5 lat expa, angielski B2/C1, dobre CV
* Wysłane CV - 70
* Obniżone wymagania finansowe o ponad 50% względem ostatniej pracy
Odpowiedzi - 2 / 70
1) Firma A - rozmowa HR wczoraj, dzisiaj dostałem powalone zadania z algorytmów (przypominam że rekrutacja na fronta)
2) Firma B - dzisiaj rozmowa techniczna z live coding, bez etapu HR
Jakby ktoś pytał jaka jest
Senior Frontend, 5 lat expa, angielski B2/C1, dobre CV
* Wysłane CV - 70
* Obniżone wymagania finansowe o ponad 50% względem ostatniej pracy
Odpowiedzi - 2 / 70
1) Firma A - rozmowa HR wczoraj, dzisiaj dostałem powalone zadania z algorytmów (przypominam że rekrutacja na fronta)
2) Firma B - dzisiaj rozmowa techniczna z live coding, bez etapu HR
Jakby ktoś pytał jaka jest
UmbertoDalleMontagne +1241
Sezon pierwszy był bardzo dobry ale drugi też zapowiada się nieźle XD #sejm
Ja biorę sobie kotka i daje mu jedzenie, kupuje wszystko co niezbędne a ktoś zrobi sobie dziecko i ma po szkole #!$%@?ć do kołchozu gdzie jakiś gruz na dojazdy który się nie rozwali po miesiącu kosztuje z 4 pensje. Wstaje rano zmawiając pradawne modlitwy z zmęczenia żeby mieć na żarcie i dach nad głową bo dwóm niezbyt bystrym osobom zachciało się mieć dziecko i jak przyszedł czas na rozmowę czemu zrobili sobie potomka jak nie mieli warunków do tego to uzyskałem odpowiedź: bo były takie czasy że wszyscy mieli. Zajebiście. A teraz ja, taki trzydziestoparolatek muszę się gułaczyć w pracy i z podatków sponsorować wille oligarchów, placic skladki emerytalne chociaż i tak w przyszłości dostane jakieś ochłapy. W głowie blizny po latach z starym pijanym, DDA, anchedonia, depresja, ciągle na lekach żeby w ogóle wstawać z łóżka.
Jedyny plus jaki mnie pociesza w życiu że nie przedłużę klątwy życia. Ludzie z #natalizm róbcie sobie dzieci ale tylko wtedy kiedy będziecie mogli pomóc na start dziecku w świecie gdzie klasa średnia zanika bo inaczej jak ma być zdrowy psychicznie człowiek której żyje z miesiąca na miesiąc patrząc jak niektórzy mjaka po kilka mieszkań a On się nawet nie dorobi klatki. Sam mam w dalekiej rodzinie dwa przykłady że zaczęli kupować #nieruchomosci za nieruchomościami bo te poprzednie przynosiły zysk. A zwykły robak chuop pańszczyźniany może jedynie dorobić się dziury w ziemi na cmentarzu.
Poranny bełkot odbyty.
#depresja #antynatalizm #pracbaza #praca
Mogą mnie zawinąć w czarny worek i wywalić do śmieci
Za komuny gdzie mieszkan brakowalo w znacznie wiekszej mierze niz obecnie, wystarczylo sie zatrudnic i pyk wlasne 4 katy dawali kazdemu kto chcial.
No #!$%@? jak za tej komuny bylo lekko latwo i przyjemnie.
To nie życie. To egzystencja albo po prostu trwanie
@Turkotka: z jak starszego? Kredyty hipoteczne są w Polsce oferowane od 20 lat i znam kilku ludzi aktualnie po 50., którzy z nich korzystali.
Akurat miałem na myśli 60-70. Ja wiem że duży wpływ na ceny mieszkań ma aktualnie migracja ludzi ze wsi do miast za pracą ale w takim razie jak ktoś mieszka na zadupiu i nie może pomóc dziecku w przyszłości to niech go nie robi.
@Turkotka: znaczy się nakaz robienia #!$%@? ze swoich dzieci? ( ಠ_ಠ)
Jak ktoś ma neet to ma wybór, zawsze może iść do pracy czy się uczyć a z drugiej strony jak ktoś nie ma żadnej pomocy od rodziny to jest zmuszany do pracy żeby zapewnić sobie podstawowe potrzeby fizjologiczne chociaż nie prosił się na ten świat. N0rmi nie zrozumie.
Dziś paniska z korpo będące e top 10% zarabiających, zadłużają się na lata by było ich stać na słabo skomunikowaną klitę 40m.
@Turkotka: to niech go opuści skoro tak mu źle i problem solved ;3
nie neet prawem, a eutanazja czy tam inny magik powinien być podstawowym prawem człowieka
@Turkotka: nie każdy musi mieszkać w Warszawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Węgorzewie masz mieszkania 2x taniej za metr.
Można też przenieść się do innych tanich miejscowości. Jest ich pełno.
@
A znasz takich, co mieli książeczki mieszkaniowe za które po przemianach dostali gówno a nie mieszkanie?