Aktywne Wpisy

Sztaba +310
#famemma wysyłam linki plusującym na gale fame mma 20

mango +240
Kiedyś to były czasy…
#gimbynieznajo #kiedystobylo #nostalgia #ikarus #motoryzacja #komunikacjamiejska
#gimbynieznajo #kiedystobylo #nostalgia #ikarus #motoryzacja #komunikacjamiejska

Zastanawia mnie tylko to nie lubienie dzieci w tym zestawieniu. To jest ponad 70% kobiet. Taki wynik wygląda nienaturalnie w zestawieniu z najbardziej pierwotną rolą kobiety i jej uwarunkowaniami biologicznymi. Jasne, jest dużo kobiet, które nie lubią dzieci, ale powiedziałabym, że tak z 30%, ale aż 70?!
Czy to może być jakiś mechanizm obronny i psychiczne odcięcie się od opcji posiadania dziecka, bo są niesprzyjające warunki?
#dzieci #madki #tatacontent #logikarozowychpaskow #przemysleniazdupy #antynatalizm #psychologia
@WielkiNos: dziecko będzie miało wielki nos (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@WielkiNos: bo wybierają nieodpowiedzialnych bawidamków i później mają pretensje do wszystkich facetów, a nie do siebie, że wybrała felerny model
cyrk zaczyna się przed 30 xD
@kuroszczur ej to też prawda. Faceci się zarąbiście dziećmi zajmują. Za moich czasów taki widok na placach zabaw i ulicach jak teraz był niespotykany.
@Xnobodyx to nie moje, ktoś ma twittera wstawił tak bez niczego.
@WielkiNos: w twoich czasach, gdy po ulicach biegały białe niedźwiedzie mężczyźni mieli utrzymywać rodzinę
A w weekend to cała rodzina wyjeżdżała poza miasto nas rzekę, jezioro, morze, w góry, gdzie to mężczyzna przejmował opiekę, uczył dzieciaki jak rozpalać ognisko, rozstawiać namiot, łowić ryby, majsterkować itd.
Po prostu to nie było uważane jako opieka, a to właśnie te
Co do nielubienia dzieci to zwyczajnie młodzi ludzie widzą jaki to jest bullshit kiedy starsze babki tylko pieprzą
@Tajlosfit: dzieciaki do mnie lgną.
A szczególnie takie 18-25 :)