Wpis z mikrobloga

Dziewczyna straciła wzrok po wytatuowaniu sobie galek ocznych. Jedno oko usunięte, drugie reaguje tylko na światło. Artykuł o tym, ze tatuażysta zapłaci jej 150 tysięcy odszkodowania. Jest tam tez opisane dlaczego: użył złego tuszu, nie specjalnego do wykonywania tego zabiegu tylko zwykłego, a kiedy dziewczyna zgłaszała, ze przestaje widzieć to olał sprawę i stwierdził, ze to normalne.

A w komentarzach jest jazda bez trzymanki, bo praktycznie wszyscy uważają, ze tatuażysta jest bez winy a winna jest dziewczyna bo: debilka, za głupotę się płaci, miała co chciała, każdy wie, ze oka się nie rusza.

I o ile dla mnie pomysł tatuowanie oczu jest kontrowersyjny, to jeśli na niego wpadnę i pójdę do profesjonalisty, który się zgodzi to zrobić, to oczekuje, ze ten typ wie co robi, poinformuje mnie o konsekwencjach, i użyje odpowiedniego sprzętu. A jeśli nie potrafi i nie ma sprzętu to odmówi wykonania takiej usługi.

No ale fakt, to nie on zawinił, zawiniła klientka, która mu zaufała, ze potrafi takie rzeczy robić.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wgdRHxDyjtxpjbppjKFTechBPbcw2YX3orDGfmEP2bMusK8ic9HgFfrMEi5FQhJ7l&id=100064293625532

#tatuaze #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #prawo
  • 215
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Glacial w którym ja miejscu, przygłupie, robię wojnę damsko-męska? Tak samo bym pisała gdyby to kobieta tatuowała mężczyznę.

W ogóle w tym poście nie poruszam tego tematu, widzę, ze z tej nienawiści do kobiet to już czytanie ze zrozumieniem Ci wysiadło.
  • Odpowiedz
@rudyba: a mnie śmieszy argument, że to tatuażysta źle wykonał robotę. A co on jest lekarzem o specjalizacji okulisty aby się na tym znać? Czy są jakieś szkoły wyższe tatuowania gałek ocznych? Idziesz do idioty i ryzykujesz swoim życiem i zdrowiem. Taka jest cena głupoty.

@inflacja_biedaku a jakbyś sobie remontowała mieszkanie i wymyśliła jakieś nietypowe rozwiązanie w łazience, zatrudniła specjalistę i on by powiedział spoko i to zrobił to
  • Odpowiedz
a jakbyś sobie remontowała mieszkanie i wymyśliła jakieś nietypowe rozwiązanie w łazience, zatrudniła specjalistę i on by powiedział spoko i to zrobił to oczekiwałabyś, że możesz zalać sąsiadów?

@Leithain: no i tak się dzieje bo ludzie to debile i nikt za nic nie odpowiada.
  • Odpowiedz
@cichy-spokojny-grzeczny: przecież ten tatuażysta również mógł się na tego typu zabieg nie zgodzić.
@rudyba już pomijając te konkretna sytuacje to fajnie tutaj widać jakimi mało inteligentnymi ludźmi są przeciętne wykopki xD
Najbardziej bawi mnie tutaj to wybiórcze podejście do prawa i popieranie jakiegoś konstruktu niczym system kastowy.
Ze sobie wybieramy komu przysługuje sprawiedliwość a komu nie itd
  • Odpowiedz
A w komentarzach jest jazda bez trzymanki

@rudyba: pytanie po co czytac komentarze jakichs karyn albo bezrobotnych sebkow, ktorzy nie maja nic lepszego do roboty poza pisaniem pod postem wp kobieta?
Nic nigdy z tych komentarzy sie nie dowiesz, nikt nigdy nie przekona nikogo do zmiany zdania i tylko sie czlowiek zagotuje jak zobaczy co debile maja do powiedzenia
  • Odpowiedz
@rudyba: a komentarz tego kufla na fb - j--------e, jak przejedziesz rowerem koło jakiegoś domu i pies na ciebie szczeka to mu odpowiadasz a potem analizujesz jego argumenty?
człowiek od człowieka może się różnić jak lew od karalucha. większość po prostu trzeba ignorować bo to psy
  • Odpowiedz
@rudyba: dla mnie jest albo idiotką, albo osobą rozważną, zależy jak na to spojrzeć. bo albo nie bierzemy pod uwagę, że oko może się z----ć, i wtedy jesteśmy idiotami. albo bierzemy na siebie ryzyko (błąd czy ignorancję tatuażysty albo lekarza również trzeba uwzględnić, i rozsądna osoba to zrobi) - ale wtedy nie powinniśmy skamleć w necie tylko zachować jakąś godność
  • Odpowiedz
@rudyba: cała kultura osób z tatuażami i osób robiących te tatuaże to jakaś degrengolada do zaorania nie która nie powinna istnieć w obecnym świecie jest
  • Odpowiedz