Wpis z mikrobloga

Dziewczyna straciła wzrok po wytatuowaniu sobie galek ocznych. Jedno oko usunięte, drugie reaguje tylko na światło. Artykuł o tym, ze tatuażysta zapłaci jej 150 tysięcy odszkodowania. Jest tam tez opisane dlaczego: użył złego tuszu, nie specjalnego do wykonywania tego zabiegu tylko zwykłego, a kiedy dziewczyna zgłaszała, ze przestaje widzieć to olał sprawę i stwierdził, ze to normalne.

A w komentarzach jest jazda bez trzymanki, bo praktycznie wszyscy uważają, ze tatuażysta jest bez winy a winna jest dziewczyna bo: debilka, za głupotę się płaci, miała co chciała, każdy wie, ze oka się nie rusza.

I o ile dla mnie pomysł tatuowanie oczu jest kontrowersyjny, to jeśli na niego wpadnę i pójdę do profesjonalisty, który się zgodzi to zrobić, to oczekuje, ze ten typ wie co robi, poinformuje mnie o konsekwencjach, i użyje odpowiedniego sprzętu. A jeśli nie potrafi i nie ma sprzętu to odmówi wykonania takiej usługi.

No ale fakt, to nie on zawinił, zawiniła klientka, która mu zaufała, ze potrafi takie rzeczy robić.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wgdRHxDyjtxpjbppjKFTechBPbcw2YX3orDGfmEP2bMusK8ic9HgFfrMEi5FQhJ7l&id=100064293625532

#tatuaze #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #prawo
  • 215
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jesli już ktoś ma taki pomysł to znacznie bezpieczniej będzie wytatuować najpierw jedno oko.

Zawsze jest drugie w zapasie jeśli straci wzrok w jednym.

@dqdq1: ciekawe, dlaczego ja, robiąc sobie LASIK, zrobiłem każde oko osobno. pomyślmy. może mi na nich zależało i brałem pod uwagę, że coś się może z----ć?
  • Odpowiedz
  • 0
@Akuzativ94 nie, aż tak mnie to nie interesowało jednak kilka osób tu o tym wspominało, ze dziewczę jest zaburzone. Moim zdaniem to nie zmienia niczego w tej sytuacji. Może i jest p----------a, ale gość powinien dostać karę, i dostał.
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: not sure if trolling or... człowieku przecież to jak porównać węgiel z kamieniem węgielnym - pomyśl czy wsiadając do samolotu prawie na 100% doznasz uszczerbku na zdrowiu - nie, a czy tatuując oko masz takie szanse prawie w 100%? No masz! Radzę przestać polegać na innych a zacząć na swojej głowie (chyba, że ją masz bo "niom" tylko jesz)

(_ )
  • Odpowiedz
@rudyba: Z jednej strony szkoda dziewczyny (nawet pomimo jej skrajnego debilizmu), bo stracić wzrok mając go, to musi być niesamowity dramat. Z drugiej strony taki skrajny przypadek będzie miał na pewno pozytywny wpływ w postaci zniechęcenia innych osób z równie kretyńskimi pomysłami do ich realizacji.

Pomyśleć, że tę modę zapoczątkował dureń nad durnie - Popek.

Powiedzenie "małpy razem silne" jest niesamowicie trafne.
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: Piesi nie są "nielubiani" sami z siebie, tylko bardziej ich nadmierne uprzywilejowanie przy jednoczesnym braku zdrowego rozsądku. Przechodzenie przez ulicę wymaga uwagi. Ludzie robią skręt o 90 stopni w lewo i prosto pod koła.

Oczywiście w sprawie, o której piszesz, dla zachowania kierowcy nie ma usprawiedliwienia, bo w tych warunkach przejechać mógł pieszych nawet relatywnie uważnych.
  • Odpowiedz
tylko błąd w sztuce

@jakubz: błąd w sztuce to nie był, gość celowo, bez wiedzy i kwalifikacji wziął się za robotę której nie umiał zrobić.
  • Odpowiedz
@rudyba: o tej dziewczynie już było głośno, jest chora leczy się psychiatrycznie. Było już kilka zrzutek na jej leczenie które w dziwny sposób znikały po osiągnieciu celu, były tez podejrzenia co do jej chłopaka że ją wykorzystuje.
  • Odpowiedz